ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Διέταξε έρευνα για τον ιερέα που επιτέθηκε σε τρανς γυναίκα

«Η εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Διέταξε έρευνα για τον ιερέα που επιτέθηκε σε τρανς γυναίκα

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την λεκτική επίθεση που δέχθηκε άνεργη τρανς γυναίκα από τον ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της Καλλιθέας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η «εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει» δίνοντας  ο ίδιος εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό.

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού», πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

«Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτή αφορά στο φύλο του, είτε στη φυλή του, είτε στο χρώμα του, είτε στο θρήσκευμά του, είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει», συνέχισε λέγοντας.

«Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων», επεσήμανε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η  τρανς γυναίκα δέχθηκε επίθεση από τον ιερέα, σε συσσίτιο έξω από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, την προηγούμενη εβδομάδα, με τον άντρα να της επιτίθεται χρησιμοποιώντας χυδαία φρασεολογία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.