ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ξεκίνησε η πένθιμη πομπή του πρώτου Επιταφίου στην Θεσσαλονίκη

Η περιφορά του αρχίζει παραδοσιακά κάθε Μεγάλη Παρασκευή στις 5 το απόγευμα

Ξεκίνησε η πένθιμη πομπή του πρώτου Επιταφίου στην Θεσσαλονίκη

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και με τη δέουσα κατάνυξη τελείται αυτήν την ώρα η περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο επιτάφιος του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά «βγαίνει» στους δρόμους, παραδοσιακά, κάθε χρόνο πρώτος, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τον ακολουθήσουν εργαζόμενοι στα καταστήματα της αγοράς που παραμένει ανοιχτή. Πρόκειται για ένα έθιμο που τηρείται πιστά εδώ και πολλά χρόνια και

Εκατοντάδες πιστοί, κρατώντας αναμμένα κεριά στα χέρια και υπό τους ήχους της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας και της φιλαρμονικής, ακολουθούν την πένθιμη πομπή που κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα, γυναίκες έραναν τον Επιτάφιο με ροδοπέταλα, ψάλλοντας το ««Ω γλυκύ μου έαρ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.