ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λήμνος: Σε λαϊκό προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα «Παναγία Γερόντισσα» – Εκατοντάδες άνθρωποι στο λιμάνι

Πλήθος πιστών μαζί με τις αρχές του τόπου υποδέχθηκαν την εικόνα

Λήμνος: Σε λαϊκό προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα «Παναγία Γερόντισσα» – Εκατοντάδες άνθρωποι στο λιμάνι

Η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας «Γερόντισσας», της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Μύρινας μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης.

Η Λήμνος βγήκε στους δρόμους με εκατοντάδες πιστούς να σχηματίζουν από το μεσημέρι ουρές για να προσκυνήσουν.

Την Θαυματουργή Εικόνα από την Αθωνική Μονή μετέφερε σκάφος του Λιμενικού ενώ την είσοδό της στο λιμάνι της Μυρινας, με πανηγυρικό τρόπο, συνόδευσαν σκάφη και ψαροκάικα της Λήμνου καθώς και κωπηλάτες του Ν.Ο. Λήμνου.

Πλήθος πιστών μαζί με τις αρχές του τόπου υποδέχθηκαν την εικόνα ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Άγίου Ευστρατίου Ιερόθεος χοροστάτησε από εξέδρας μπροστά από το Δημαρχείο της Μύρινας και ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους βοήθησαν.

Στη συνέχεια με πομπή η εικόνα οδηγήθηκε στον Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδος όπου και θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα. Την Παναγία “Γερόντισσα” συνοδεύουν και ανεκτίμητης αξίας κειμήλια της Ι.Ε.Μονής Παντοκράτορος. Τέλος αντίγραφο της Εικόνας σε φυσικό μέγεθος θα παραμείνει στην Λήμνο για πάντα σε μια ευγενική χορηγία του κ. Στέλιου Αργυράκη. Δείτε τις εικόνες του limnosreport.gr…

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Η Ιστορία για την Παναγία Γερόντισσα έχει ως εξής. Σε έναν ασθενή ευσεβέστατο ηγούμενο ο Θεός απεκάλυψε την ημέρα του θανάτου του. Αυτός θέλησε πριν πεθάνει να κοινωνήσει τα Άχραντα μυστήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζήτησε λοιπόν από τον εφημέριο ιερομόναχο να βιαστεί για να προλάβει να τον κοινωνήσει. Εκείνος, όμως, καθυστερούσε και ο Γέροντας κινδύνευε να πεθάνει χωρίς να κοινωνήσει. Τότε από την εικόνα της Θεοτόκου ακούστηκε μια οργισμένη φωνή να ερωτά τον ιερομόναχο γιατί αργούσε και δεν συμμορφωνόταν με την παράκληση του Γέροντα. Όπως ήταν φυσικό ο ιερομόναχος συμμορφώθηκε και τρέμοντας σύγκορμος έκανε το λειτούργημά του. Έκτοτε η εικόνα αυτή ονομάσθηκε «Παναγία η Γερόντισσα», επειδή υπεστήριξε την παράκληση του Γέροντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.