ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είναι αμαρτία ο γάμος των ομοφυλόφιλων»

«Λέμε όχι στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης διότι δυστυχώς δεν έγινε πειστικός ο λόγος της»

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είναι αμαρτία ο γάμος των ομοφυλόφιλων»

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, συνεχίζεται, μια ημέρα μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και το ηχηρό «όχι» της στο νομοσχέδιο.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος εξήγησε τους λόγους πίσω από το «όχι» της Ιεράς Συνόδου, ενώ τόνισε ότι «για την Εκκλησία σαφέστατα και είναι αμαρτία ο γάμος των ομοφυλοφίλων».

«Λέμε όχι στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης διότι δυστυχώς δεν έγινε πειστικός ο λόγος της, να προχωρήσει στο να ονομάσει τη σχέση των ομοφυλοφίλων γάμο» είπε ο Μητροπολίτης και τόνισε:

«Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί πρέπει να εισέλθει στο οικογενειακό μας δίκαιο ένας τέτοιος θεσμός μιας άλλης οικογένειας. Θα μπορούσε κάλλιστα με το σύμφωνο συμβίωσης να αντιμετωπιστούν τα όποια τυχόν προβλήματα που επικαλούνται και έχει να κάνει με κάποια παιδιά που φαίνεται να έχουν υιοθετηθεί, αλλά το να παρεμβαίνουμε με τον όρο “γάμος” που έχει μια ιερότητα έτσι κι αλλιώς και στην παράδοσή μας, και πολλή περισσότερο στην πίστη της Εκκλησίας ως μέγα μυστήριο, αυτό δεν έγινε πειστικό για ποιο λόγο γίνεται».

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος ξεκαθάρισε πως για την Εκκλησία σαφέστατα και είναι αμαρτία ο γάμος των ομοφυλοφίλων. «Μα πιστεύετε ποτέ ότι θα υπήρχε ή υπάρχει Εκκλησία και μάλιστα ορθόδοξη που να πει ότι αυτό δεν είναι αμαρτία; Είναι σαφέστατο, είναι πανανθρώπινη εμπειρία, είναι αυτό που διδάσκουμε, είναι αυτό που πήραμε από το Θεό ότι ο γάμος είναι η σχέση η αγαπητική ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

Και συμπλήρωσε: «Θα αρνηθώ τη Θεία Κοινωνία σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι αλλά και την ευλογία μου σε ένα παντρεμένο ομόφυλο ζευγάρι-Δεν θα αρνηθώ όμως, να βαφτίσω το παιδί τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.