ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μητροπολίτης Εδέσσης: «Δεν μπορεί κάποιος να είναι χριστιανός και να ψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια»

Άφησε αχμές κατά όσων ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Μητροπολίτης Εδέσσης: «Δεν μπορεί κάποιος να είναι χριστιανός και να ψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια»

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Ιωήλ τοποθετήθηκε σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και άφησε αιχμές κατά όσων το ψηφίσουν.

Αναλυτικότερα, με λαμπρότητα τελέσθηκε η πανήγυρις του ιερού παρεκκλησίου των αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της συζυγίας, στην ενορία Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.

Με αφορμή το ιερό ζεύγος των εορταζομένων αγίων, Ακύλα και Πρισκίλλης, τόνισε ότι κύριος σκοπός του γάμου είναι η σωτηρία και ο αγιασμός των συζύγων.

Οι Άγιοι είχαν κάνει το σπίτι τους εκκλησία, επειδή κέντρο της ζωής τους ήταν ο Χριστός. Το παράδειγμά τους δείχνει τον δρόμο σε κάθε πιστό, που θέλει να προσέλθει στο μυστήριο του γάμου και να αποκτήσει την σωτηρία του.

Σήμερα, ημέρα της εορτής, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Αναφερόμενος στους εορταζόμενους Αγίους υπογράμμισε ότι αξιώθηκαν να φιλοξενήσουν τον απόστολο Παύλο και είχαν ως εκκλησία την κατοικία τους. Η Αγία Πρίσκιλλα ξεπερνούσε στην αρετή τον Άγιο Ακύλα, ενώ και οι δύο αποτελούν πρότυπο συζυγίας.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης μίλησε εναντίον του προς ψήφιση νομοσχεδίου, το οποίο κατοχυρώνει τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλοφίλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε μάλιστα ότι δεν μπορεί κάποιος από την μια να ομολογεί τον εαυτό του ως χριστιανό, να εισέρχεται στον ναό, να απαγγέλει προσευχές της Εκκλησίας και ταυτόχρονα να ψηφίζει τέτοιους απαράδεκτους και καταστροφικούς νόμους, όπως αυτός για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.