ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: «Μην βιάζεστε να πάρετε τις νέες ταυτότητες – Όχι πριν το 2026»

«Φωτογράφισε» και τον Σ.Κασσελάκη ότι προάγει «μία νέα ηθική»

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: «Μην βιάζεστε να πάρετε τις νέες ταυτότητες – Όχι πριν το 2026»

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αίγιο, κοντά στο χωριό Βερίνο, αναφέρθηκε με έμμεσο τρόπο στον Σ.Κασσελάκη και με άμεσο τρόπο στις νέες ταυτότητες για τις οποίες προέτρεψε τον κόσμο να τις πάρει το 2026.

Η τοποθέτηση του Σεβασμιωτάτου καυτηρίαζε την «προβολή μιας νέας ηθικής στα κοινά πράγματα της πατρίδας μας», ενώ έκανε ειδική αναφορά «στην ανάγκη μετάνοιας των αρχόντων και των απλών ανθρώπων», με τους παρευρισκόμενους να κάνουν αμέσως συνειρμούς, συνδυάζοντας τα λεγόμενα του Ιεράρχη των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας με την πρόσφατη εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όντως δημιούργησε νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής και τις προσωπικές επιλογές των πολιτικών αρχηγών!

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος δεν αναφέρθηκε από άμβωνος ονομαστικά στο συγκεκριμένο πρόσωπο, όμως η επισήμανσή του φάνηκε να το φωτογραφίζει. Από το περιβάλλον της ΙΜ Καλαβρύτων και Αιγιάλειας διαψεύστηκε η παραπάνω σεναριολογία.

«Δεν υπήρξε αιχμή για κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο» ειπώθηκε χαρακτηριστικά, όμως η γενική εντύπωση στους πιστούς ήταν ότι η αναφορά «κούμπωνε» στον Στέφανο Κασσελάκη…

Αντίθετα, η δεύτερη τοποθέτηση του Σεβασμιώτατου ήταν πολύ πιο ξεκάθαρη και είχε να κάνει με το θέμα των ταυτοτήτων. Τι είπε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος; Προέτρεψε τους πιστούς να μη βιαστούν να πάρουν τις νέες ταυτότητες και να περιμένουν μέχρι το 2026.

«Να ακούσουμε τη φωνή της Εκκλησίας» είπε χαρακτηριστικά ο Ιεράρχης των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας και πρόσθεσε: «Ας μην βιαστούμε να αλλάξουμε ταυτότητα. Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό άλλωστε. Ας περιμένουμε μέχρι το 2026».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κύκλοι της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας προσέθεσαν ότι η αναφορά του Σεβασμιωτάτου «ταυτίζεται και με αντίστοιχη αναφορά της Εκλησίας της Ελλάδας και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου» και ότι «παρακολουθούμε στενά το θέμα των νέων ταυτοτήτων μετά από επιθυμία πολλών πιστών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.