ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Ο “γάμος” και η τεκνοθεσία των μικρών παιδιών από ομοφυλόφιλους απορρίπτονται από την Ορθοδοξία»

«Κάθε μέρα βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που παίρνουν ναρκωτικά και είναι βίαιοι. Αυτό πρέπει να το κάνουμε μοντέλο ζωής;»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Ο “γάμος” και η τεκνοθεσία των μικρών παιδιών από ομοφυλόφιλους απορρίπτονται από την Ορθοδοξία»

Την αντίθεση της Εκκλησίας στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων ξεκαθάρισε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για εμάς αυτά δεν μπορούν να είναι αποδεκτά».

«Δεν είμαστε αντίθετοι με αυτούς που επιλέγουν να ζήσουν έναν τέτοιο τρόπο ζωής ή και να ζήσουν όπως αυτοί νομίζουν. Αλλά για την Εκκλησία αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα παιδιά των ζευγαριών αυτών, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «κανένας δεν μπορεί να αποκλειστεί από το μυστήριο του βαπτίσματος.

Το πρόβλημα για την Εκκλησία δεν είναι να εκδικηθεί αυτούς οι οποίοι κάνουν αυτή τη μορφή γάμου που επιλέγουν.

Το θέμα για την Εκκλησία είναι ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια μορφή σχέσεως, γαμικής έξω από τον παραδοσιακό γάμο».

Όπως είπε, «το πρόβλημα είναι ότι προβάλλεται ένα νέο μοντέλο κοινωνίας και οικογένειας», ενώ σημείωσε ότι «καταβάλλεται μια προσπάθεια τεχνικής νομοθέτησης, νομιμοποίησης ενός τέτοιου μοντέλου για το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνέπειές του σε βάθος της κοινωνίας».

«Κάθε μέρα βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που παίρνουν ναρκωτικά, κάθε μέρα βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που ασκούν βία, κάθε μέρα βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που είναι μεθυσμένοι, αυτό πρέπει να το κάνουμε μοντέλο ζωής;», διερωτήθηκε ο κ. Χρυσόστομος.

«Ο κ. Κασσελάκης να μην είναι τόσο προπετής»

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επανακαταθέσει την πρόταση Τσίπρα για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

Και συνέστησε χαρακτηριστικά «ο κ. Κασσελάκης να μην είναι τόσο προπετής, διότι δεν γνωρίζει ότι αυτή η συμφωνία του κου Τσίπρα έχει ακυρωθεί από την Ιεραρχία το 2018  και το 2019 και η ρύθμιση περί της μισθοδοσίας του κλήρου έχει πλέον ρυθμιστεί νομοθετικά από τον νόμο Κεραμέως.

Ο κ. Κασσελάκης να προσέχει τι λέει, να μην εκτίθεται ο ίδιος και θα έλεγα ο κ. Φάμελλος ο οποίος είναι ένας έμπειρος πολιτικός να τον συμβουλεύσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.