ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό»

Αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό»

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο θείο λόγο του αναφέρθηκε ψήφιση του νομοσχεδίου περί της δυνατότητας των ομοφυλόφιλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

Κηρύττοντας τον θείο λόγο, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, τονίζοντας την υποκριτική στάση του Φαρισαίου, ο οποίος προφασιζόμενος την τήρηση του Νόμου ουσιαστικά επιθυμούσε να νομιμοποιήσει την ανομία του.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος προέστη της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον επονομαζόμενο «Φλαρίου», στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ τα αναλόγια πλαισίωσαν οι χοροί του ναού, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου Θωμά Κακάνη και του λαμπαδαρίου Αναστασίου Στέλλα.

Μνημόσυνο για τα θύματα των Τεμπών

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας, του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών, το οποίο ετοίμασαν με αγάπη και προσευχή οι εθελόντριες του ναού υπό την καθοδήγηση του π. Φιλίππου Χαμαργιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ευστάθιο Αναστασόπουλο, τα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εκατοντάδες πιστούς που προσήλθαν να τιμήσουν τις ψυχές που τόσο άδικα και βίαια χάθηκαν, ευχόμενος ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στις οικογένειές τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.