ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο μαγευτικός ιερός τόπος της Παναγίας Σουμελά (φωτο)

Τόπος προαιώνιου προσκυνήματος

Ο μαγευτικός ιερός τόπος της Παναγίας Σουμελά (φωτο)

Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, τόπος ιερός, τόπος μαγευτικός, τόπος μυστηρίου, ελληνισμού και ορθοδοξίας, τόπος πόνου και μαρτυρίου και αυτόπτης μάρτυρας της μεγάλης ποντιακής γενοκτονίας.

Τόπος προαιώνιου προσκυνήματος. Ακόμα και σήμερα χιλιάδες επισκέπτες, σπεύδουν να δούνε το θαυμαστό αυτό μνημείο. Χιλιάδες προσκυνητές, κυρίως Έλληνες, αλλά και Τούρκοι, πηγαίνουν να προσκυνήσουν. Γυναίκες με την κλασική ισλαμική μαντίλα ανεβαίνουν υπομονετικά τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο μοναστήρι και με ευλάβεια προσκυνούν την Μεριέμ Αννά, την Παναγία Σουμελά. Ελληνόφωνοι πόντιοι της Τουρκίας ακόμα και σήμερα τραγουδάνε την Παναγία Σουμελά.

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ελληνοτουρκική συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών, τελέστηκε Θεία Λειτουργία τον Αύγουστο του 2010, την ημέρα της εορτής της Παναγίας στην ιστορική Μονή Σουμελά, αφού η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδέχθηκε το αίτημα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να τελεστεί η θεία λειτουργία τη μέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τη Λειτουργία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τον μαγευτικό αυτό ιερό τόπο! Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.