ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες πιστοί υποδέχτηκαν το Τίμιο Ξύλο και τεμάχιο του Αρράφου Χιτώνα του Ιησού Χριστού

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, από τη Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους όπου φυλάσσονται

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες πιστοί υποδέχτηκαν το Τίμιο Ξύλο και τεμάχιο του Αρράφου Χιτώνα του Ιησού Χριστού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου και του τεμαχίου του Αρράφου Χιτώνα του Χριστού, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, από τη Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους όπου φυλάσσονται.

Η υποδοχή των δύο ιερών κειμηλίων που φυλάσσονται μαζί σε λειψανοθήκη στη Μονή Παντοκράτορος, έγινε στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού. Τελέστηκε εντός του ναού πανηγυρική̀ Δοξολογία και στη συνέχεια ο Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο.

Στον Εσπερινό στο πλαίσιο του προγράμματος των ομιλιών των Κυριακών των Κατανυκτικών Εσπερινών μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Όπως επισημαίνουν οι ιερείς του ναού, ο σπάνιος πνευματικός θησαυρός που υπάρχει σε ειδική λειψανοθήκη, που περιλαμβάνει και λίθο από τον Πανάγιο Τάφο, φιλοξενείται για πρώτη φορά στη συμπρωτεύουσα. Θα ακολουθήσουν καθημερινές πολυήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 21 Απριλίου το απόγευμα, οπότε τα ιερά αντικείμενα θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στο ‘Αγιο Όρος, έπειτα από το πέρας της ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, κατά τις ημέρες της παραμονής των δύο ιερών κειμηλίων, θα παραμένει ανοικτός από τις 06.00 το πρωί έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ πρόκειται να καταστεί λαϊκό προσκύνημα, καθώς αναμένεται χιλιάδες πολίτες να επισκεφθούν τον ναό για να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο όπου σταυρώθηκε ο Χριστός και ο ‘Αρραφος Χιτώνας στον οποίο τύλιγε το Σώμα Του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.