ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γνωρίζετε γιατί την Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός είναι πάντα μουντός ή συννεφιασμένος;

Δύο εκδοχές υπερισχύουν

Γνωρίζετε γιατί την Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός είναι πάντα μουντός ή συννεφιασμένος;

Είναι από αυτές τις ερωτήσεις που σου έρχονται στο μυαλό ξαφνικά -συνήθως όταν πλήττεις- και θες να μάθεις όσο τίποτα άλλο αν υπάρχει εξήγηση. Βασικά όλα έχουν μια εξήγηση. Ακόμα και το ότι ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή είναι είτε βροχερός, είτε μουντός. Δεδομένο.

Δύο εκδοχές υπερισχύουν. Η πρώτη αυτή που αναφέρεται φυσικά στο Θείο Δράμα και η δεύτερη στην απλή σύμπτωση των καιρικών φαινομένων. Η επιστήμη στηρίζει την δεύτερη εκδοχή, σε αντίθεση φυσικά με τον Χριστιανισμό.

Αν πρόκειται να ψηφίσετε το κόμμα «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη και απαγορευθεί η συμμετοχή του στις εκλογές, θα ψηφίζατε ΣΥΡΙΖΑ για να «τιμωρήσετε» την κυβέρνηση;

  • Ναι (23%, 4.118 Votes)
  • Όχι (66%, 11.893 Votes)
  • Ίσως ναι (5%, 816 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 133 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (6%, 1.033 Votes)

Σύνολο ψήφων: 17.993

Loading ... Loading ...

Το Πάσχα δεν έχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία αφού είναι κινητή εορτή. Συνήθως γίνεται αρχές ή τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, η συσχέτιση των Σεληνιακών φάσεων με τον καιρό έχει μια μικρή ιστορία.

Οι μελέτες μετεωρολόγων έχουν δείξει ότι οι βροχοπτώσεις συμπίπτουν με την πρώτη και τρίτη βδομάδα του κύκλου της Σελήνης και ιδιαίτερα από το διάστημα από 3 εώς 5 ημέρες μετά την Νέα Σελήνη.

Επειδή μπορεί να σου προέκυψε ένα ερωτηματικό, θα στο εξηγήσω απλά. Η Μεγάλη εβδομάδα πέφτει αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες για βροχή είναι υψηλές.

Οι απόψεις βέβαια δεν θα σταματήσουν να διίστανται…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.