Ηλεία: Στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους

Η εικόνα θα παραμείνει εκεί έως την Κυριακή Α΄ Νηστειών

Ηλεία: Στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους

Χθες Κυριακή, 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με την ιεροπρέπεια που αρμόζει στον Προστάτη και Πολιούχο της Πόλης του Πύργου Άγιο Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο, η μεταφορά της Σεπτής και Θαυματουργής εικόνας αυτού, από το Ιστορικό Ναϋδριό του, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Η Ιερή εικόνα μεταφέρθηκε με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου και την υποδέχθηκε μαζί με τον ιερό Κλήρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής όπου εκεί θα τελεστούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις 9 και 10 Φεβρουαρίου για τον Άγιο Χαράλαμπο.

Στις 4:40 με πομπή ξεκίνησε η Θαυματουργή εικόνα από το παρεκκλήσι με την συνοδεία πλήθους ιερέων και πιστών, και κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής.

Την Ιερή εικόνα υποδέχθηκε ο ποιμενάρχης Ηλείας, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας που τελέστηκε αμέσως μετά την είσοδο της Σεπτής Εικόνας του Αγίου στο Ναό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εικόνα θα παραμείνει στο Ναό της Αγίας Κυριακής έως την Κυριακή Α΄ Νηστειών ενώ καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα θα πραγματοποιείται παράκληση για τον Άγιο Χαράλαμπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.