ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Αδιάσπαστος ο δεσμός του λαού μας με τη θρησκεία και την ιστορία μας» (βίντεο)

«Η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει σε όλους τη δύναμη και το κουράγιο που χαρίζει η πολιούχος της πόλης»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Αδιάσπαστος ο δεσμός του λαού μας με τη θρησκεία και την ιστορία μας» (βίντεο)

Ηχηρή μήνυμα έστειλε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον λόγο του μετά το πέρας τέλος της λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα, μιλώντας για τον «αδιάσπαστο δεσμό του λαού με τη θρησκεία και την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας».

Η πολιούχος της πόλης, Παναγία Υπαπαντή, εορτάστηκε και φέτος με όλες τις τιμές και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου στο φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, παρουσία οκτώ μητροπολιτών, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, βουλευτών κ.ά..

Συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για τους αδικοχαμένους πιλότους, αμέσως μετά τη λιτάνευση της εικόνας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ζήτησε από όλους να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ η μπάντα της Αστυνομίας ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο.

Της πανηγυρικής αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, συγχοροστατούντων των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Γόρτυνος κ. Νικηφόρου, Αιτωλίας κ. Δαμασκηνού και Μεσσηνίας κ.
Χρυσοστόμου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου τιμές απέδωσαν αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Δημοτική Φιλαρμονική της Καλαμάτας και της Μεσσήνης και η Φιλαρμονική της Αστυνομίας.

Όταν ολοκληρώθηκε η λιτανεία ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, υπογράμμισε ότι η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει σε όλους τη δύναμη και το κουράγιο που χαρίζει η πολιούχος της πόλης, απέναντι στους δύσκολους καιρούς, ενώ κάλεσε τους πιστούς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων πιλότων.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Τσουκαλάς, Άννα Καλογεροπούλου και Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Πουρναράς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Ο κ. Πικραμμένος δήλωσε ότι σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για την πόλη της Καλαμάτας και όλη τη Μεσσηνία και ότι ήταν τιμή του που εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη στη μεγάλη αυτή εορτή της Υπαπαντής. Κλείνοντας ανέφερε ότι αυτή η μέρα είναι μέρα που πρέπει να θυμόμαστε την πίστη και τις παραδόσεις μας, που μας κρατούν ενωμένους για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα.

#038;feature=youtu.be&ab_channel=mesogeiostv
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.