Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Ο πάτερ Αντώνιος εκμεταλλεύτηκε τη θέση του με επίφαση το ράσο»

«Ποιος ελέγχει τα χρήματα και την περιουσία που αποκτήθηκε;»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Ο πάτερ Αντώνιος εκμεταλλεύτηκε τη θέση του με επίφαση το ράσο»

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, μίλησε το πρωί της Πέμπτης για τον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του με επίφαση το ράσο.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την υπόθεση, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε ότι «η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ήταν σκληρή, έτσι έπρεπε να είναι, γιατί δυστυχώς ο συγκεκριμένος κληρικός υπό την επίφαση του ράσου προσπάθησε και εκμεταλλεύτηκε την θέση του αυτή, τελικά αν αποδειχθεί, προς ίδιον όφελος».

Μεταφέροντας τα όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα με την δομή της MKO «Κιβωτός του Κόσμου», ο κ. Χρυσοστόμος επισήμανε ότι ο πατέρας Αντώνιος στις δύο εβδομάδες που ήταν στην πόλη «επισκεπτόταν διάφορους παράγοντες, το μάθαινα περιφερειακά, εμένα δεν ήρθε να με δει. Ούτε να πάρει τυπικά την ευλογία και την άδεια. Δεν ήθελε καμία ανάμιξη της εκκλησίας σε αυτό που κάνει. Αν είχε ενταχθεί από τότε που τον κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, θα είχαμε προλάβει πολλά πράγματα».

Επισήμανε, επίσης, ότι ο ίδιος τον κάλεσε στο γραφείο του στη μητρόπολη Μεσσηνίας «με την πρεσβυτέρα και δύο στελέχη του ΔΣ του τοπικού. Του εξήγησα ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά ορθοδόξου κληρικού. Δεν μπορείς να σουλατσάρεις δύο εβδομάδες στην πόλη και να μην επισκέπτεσαι τον τοπικό Μητροπολίτη».

Με αφορμή, δε, τις αποκαλύψεις για τις δωρεές και την διαχείριση στην Κιβωτό του Κόσμου ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε ότι «ο τρόπος που γινόταν η διαχείριση ήταν προσωπικός και ατομικός και δεν ελεγχόταν από κανέναν. Ποιος ελέγχει τα χρήματα και την περιουσία που αποκτήθηκε;».

«Όλοι προβληματιζόμασταν και προβληματιζόμαστε. Γίνονταν συζητήσεις. Ρωτήστε τους Μητροπολίτες που είχαν δομές στην περιοχές τους τι προβλήματα αντιμετώπιζαν. Και πώς συμπεριφερόταν ο πατήρ Αντώνιος στους Μητροπολίτες» κατέληξε ο κ. Χρυστόστομος τονίζοντας: .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν όλα αυτά αληθεύουν και επιβεβαιωθούν από το ανακριτικό έργο, νομίζω βρισκόμαστε μπροστά σε μια απάνθρωπη συμπεριφορά, αντιθεσμική, μπροστά σε μια εκμετάλλευση πονεμένων, αθώων παιδιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.