Nέα βεβήλωση του Στολιδιού της Ορθοδοξίας: 35 Τούρκοι σπουδαστές απήγγειλαν το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία

Νέα τουρκική πρόκληση

Nέα βεβήλωση του Στολιδιού της Ορθοδοξίας: 35 Τούρκοι σπουδαστές απήγγειλαν το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία

Σε μία νέα βεβήλωση του Στολιδιού της Ορθοδοξίας, της Αγίας Σοφίας προχώρησε η Τουρκία διοργανώνοντας τελετή με 35 μαθητές θρησκευτικού σχολείου ντυμένους στα λευκά να απαγγέλουν το Κοράνι.

Σημειώνεται ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι «θα βάλουμε το τζαμί της Αγίας Σοφίας στα διαβατήριά μας», καταδεικνύοντας την ιδεολογική εμμονή της Άγκυρας με την Αγία Σοφία, η οποία με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει ότι πραγματοποιείται μία ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η οποία είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την αρπαγή των ναών των άλλων (βασικά των Ορθοδόξων Χριστιανών) και την μετατροπή τους σε τζαμιά για να δείξουν την ανωτερότητά τους απέναντι στους κατακτημένους λαούς.

Επισημαίνεται ότι τα πλάνα αυτά έρχονται στη σκιά των βανδαλισμών στο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, με πολύ κόσμο να συνωστίζεται για μια ακόμα φορά μέσα στο ναό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.