Νέα Υόρκη: 21 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου άνοιξε ξανά ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου στο σημείο Μηδέν

Ο Ναός εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουλίου την μέρα εορτασμού της Αμερικανικής ανεξαρτησίας

Νέα Υόρκη: 21 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου άνοιξε ξανά ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου στο σημείο Μηδέν

Σε μια ιστορική στιγμή για την ομογένεια και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, άνοιξε ξανά ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, 21 χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεβμρίου.

Ο Ναός εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουλίου την μέρα εορτασμού της Αμερικανικής ανεξαρτησίας, της σημαντικότερης επετείου στις ΗΠΑ και όπως μετέδωσε η ΕΡΤ έλαβε χώρα σε μια συγκινητική τελετή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανέφερε ότι αυτός ο ναός που ανοικοδομήθηκε θα κοσμεί το σημείο μηδέν- το σημείο όπου έλαβαν χώρα οι τρμοκρατικές επιθέσεις στο Μανχάταν, για τους επόμενους αιώνες και θα αποδεικνύει το σθένος του ανθρώπου ο οποίος μπορεί να καταφέρει τα πάντα όταν έχει πίστη και λειτουργεί συλλογικά.

Σημαντικές προσωπικότητες παρέστησαν στα εγκαίνια, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η 46η κληρικολαϊκή συνέλευση για την οποία έχουν συγκεντρωθεί στην Νέα Υόρκη ελληνορθόδοξοι κληρικοί και ιεράρχες από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και προβλήματα χρόνων, έγινε ένα μικρό θαύμα όπως λένε οι ομογενείς και ο Άγιος Νικόλαος θα λειτουργεί ως Εθνικό Ιερό για όλες τις θρησκείες και σε μνήμη όλων όσοι χάθηκαν όταν κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι εκείνη τη δραματική ημέρα πριν 21 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.