ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

25η Μαρτίου: Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου – Η μεγάλη θρησκευτική εορτή της Ελλάδας

25η Μαρτίου: Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου – Η μεγάλη θρησκευτική εορτή της Ελλάδας

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου που κάθε χρόνο εορτάζεται στην Ελλάδα, πρόκειται για θρησκευτική επειδή εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, την ημέρα δηλαδή που η Παναγία.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Η λέξη Ευαγγελισμός, ετυμολογικά, προέρχεται από την ομηρική λέξη Ευάγγελος (ευ + άγγελος) που σημαίνει ο αγγελιοφόρων καλών νέων.

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, αυτή την ημέρα ο Αρχάγγελος Γαβριήλ μετέφερε στη Θεοτόκο πως πρόκειται να γίνει η μητέρα του Ιησού, του Υιού του Θεού.

Όπως αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ο Θεός θέλησε η Παναγία να αποφασίσει μόνη της, δίνοντας τη χαρά της συνδημιουργίας, ενώ όταν εκείνη ρώτησε τον Άγγελο πως θα κυοφορήσει, εφόσον δεν είχε σωματική επαφή με άντρα, καθώς ήταν μόνο αρραβωνιασμένη με τον Ιωσήφ και όχι παντρεμένη, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ της εξήγησε πως επρόκειτο για το θέλημα του Θεού και πως Εκείνος θα φροντίσει για όλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, αφού η Παναγία δέχτηκε το θέλημα Του, ο Αρχάγγελος έφυγε έχοντας μεταφέρει τα ευχάριστα νέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.