Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας για Μόσιαλο και Θεία Κοινωνία: «Ας μείνει σε αυτά που ξέρει»

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας για Μόσιαλο και Θεία Κοινωνία: «Ας μείνει σε αυτά που ξέρει»

Για το άνοιγμα των εκκλησιών και τη Θεία Κοινωνία μίλησε στον Real FM ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

«Μετά από ένα πρωτόγνωρο Πάσχα, επιστρέφουμε με τη βοήθεια του Θεού στην κανονικότητα… H Εκκλησία προσαρμόζεται αυτή τη στιγμή όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται ώστε να διαφυλαχθεί το μεγάλο αγαθό το οποίο είναι η υγεία και η ανθρώπινη υγεία. Θα λάβουμε και θα ακολουθήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να προσαρμοστούν και οι πιστοί μας μέσα στις Εκκλησίες» είπε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.

Όπως σημείωσε, η «Εκκλησία συνεργάστηκε με την Ελληνική Πολιτεία, και πήρε αποφάσεις πρωτόγνωρες, αδειάζοντας κατ’ ουσίαν τον εαυτό της. Έκανε πολύ μεγάλη υπέρβαση, ήταν δύσκολο και επίμονο». Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ανέφερε ότι μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν στις εκκλησίες, είναι ότι θα γίνονται περισσότερες λειτουργίες, ώστε την Κυριακή να μπορούν οι πιστοί να μοιράζονται σε μικρότερες ομάδες για να μην υπάρχει η έννοια της συνάθροισης που είναι και το απευκταίο.

Όσον αφορά στη Θεία Ευχαριστία, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ το χαρακτήρισε “θέμα πίστης”. «Η Εκκλησία πάντοτε καλεί τους ανθρώπους να έρθουν να μεταλάβουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας . Δεν είναι κάτι στο οποίο υποχρεώνει τον κάθε πιστό που θα είναι μέσα στην εκκλησία. Όποιος πιστεύει θα έρθει να μεταλάβει , όποιος δεν πιστεύει και αισθάνεται την οποιαδήποτε αμφιβολία, καλό είναι ο άνθρωπος αυτός να μην έρθει. Δεν πιέζει κανέναν η εκκλησία», τόνισε.

Αναφερόμενος στον Ηλία Μόσιαλο,και τις δηλώσεις του για τη Θεία Κοινωνία είπε ότι «είναι πολύ καλός επιστήμονας, που γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της οικονομίας της υγείας». «Ας περιοριστεί σε αυτά. Ας μιλήσουν για αυτά τα θέματα άλλοι, που έχουν άλλου είδους αντικείμενα» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ εξέφρασε την αντίθεσή του στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνεται η θεία μετάληψη, καθώς όπως είπε, αυτά είναι ξένα προς την παράδοσή μας. «Δεν πρόκειται να πείσεις έναν άνθρωπο που πιστεύει στον Θεό, και πιστεύει μέσα του βαθιά ότι θα κολλήσει κάτι ή θα πάθει κάτι. Πιστεύουν οι άνθρωποι ότι δεν έχουν να φοβηθούν κάτι. Βεβαίως μας ρωτάνε πράγματα και εμείς τους λέμε να αποφύγετε κάθε άλλη επαφή με το σάλιο, είτε σε μια εικόνα είτε οτιδήποτε άλλο. Στη Θεία Κοινωνία υπάρχει η Χάρις του Θεού» ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.