ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Φωτιά στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Αδελαΐδα – Οι ζημιές εκτιμώνται σε 150.000 δολάρια

Το περιστατικό έρχεται λίγο μετά από ένα σκάνδαλο που αφορούσε τον πρώην ιερέα της ενορίας

Φωτιά στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Αδελαΐδα – Οι ζημιές εκτιμώνται σε 150.000 δολάρια

Φωτιά ξέσπασε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Κρίστι Ντάουνς της Αδελαΐδας το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγες εβδομάδες πριν από την πιο σημαντική εποχή του χρόνου για την εκκλησία, το ελληνορθόδοξο Πάσχα.

Ο ιερέας της ενορίας, ο πατήρ Αρμάνδος Μανάφης, είχε φύγει από την εκκλησία αφού έσβησε τα κεριά, όπως έκανε συνήθως, για να επιστρέψει μια ώρα αργότερα στο χάος.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν άμεσα στο σημείο, με 17 πυροσβέστες, πέντε οχήματα και ένα όχημα διοίκησης και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν και να σβήσουν τη φωτιά. Μετά από 20 λεπτά μάχης με τη φωτιά, κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Ο πατήρ Μανάφης, σοκαρισμένος ακόμη από την καταστροφή της εκκλησίας του, εξέφρασε τη λύπη και τη δυσπιστία του. Χαρακτήρισε την κατάσταση απρόσμενη και αποπροσανατολιστική, με τα πάντα στην εκκλησία να ανατρέπονται.

Παρά την καταστροφή, το επόμενο πρωί έγινε λειτουργία έξω από την κατεστραμμένη εκκλησία. Οι ενορίτες συγκεντρώθηκαν σε πλαστικές καρέκλες, ακούγοντας τη λειτουργία και επιδεικνύοντας την αντοχή τους. Ο π. Μανάφης τόνισε ότι η εκκλησία δεν ορίζεται από το φυσικό της κτίσμα αλλά από τους ανθρώπους. Ο συναισθηματικός αντίκτυπος ήταν εμφανής, με τους επί μακρόν ενορίτες, που θεωρούν την εκκλησία σπίτι τους, να δακρύζουν.

Ο π. Μανάφης παραμένει αισιόδοξος και αποφασισμένος να ξαναχτίσει με την υποστήριξη των ενοριτών. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του που οι ζημιές συγκρατήθηκαν σε ένα τμήμα του κτιρίου και εκτιμά ότι το κόστος αποκατάστασης δεν θα είναι σημαντικό. Η Μητροπολιτική Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει εκτιμήσει τις ζημιές σε περίπου 150.000 δολάρια. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, καθώς την ώρα της πυρκαγιάς η εκκλησία ήταν ακατοίκητη.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη σκηνή και διαπίστωσαν ότι η φωτιά δεν ήταν ύποπτη, αν και τα ακριβή αίτια δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο όπως αναφέρει η εφημερίδα The Advertiser, το περιστατικό αυτό έρχεται λίγο μετά από ένα σκάνδαλο που αφορούσε τον πρώην ιερέα της ίδιας ενορίας, τον πατέρα Ιωάννη Χριστόδουλο, για τον οποίο αποκαλύφθηκε ότι ζούσε μια μυστική διπλή ζωή και έπαιρνε σημαντικές οικονομικές δωρεές από έναν ηλικιωμένο ενορίτη. Η οικογένεια του ηλικιωμένου ενορίτη ανέκτησε τελικά κοσμήματα αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων από τον πατέρα Χριστόδουλο. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο ιερέας χρησιμοποιούσε την γκέι εφαρμογή Grindr για να συμμετάσχει σε μυστικές συναντήσεις με άλλους άνδρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.