ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θρησκεία: Τι πρέπει να λέμε όταν ανάβουμε κερί;

«Το κερί δεν είναι για την υγεία μας, ούτε για το καλό, ούτε για έθιμο»

Θρησκεία: Τι πρέπει να λέμε όταν ανάβουμε κερί;

Τι πρέπει να λέμε όταν ανάβουμε κερί; Γιατί ανάβουμε το κερί στην εκκλησία; Πόσα κεριά πρέπει να ανάβουμε; Τι συμβολίζει το κερί που ανάβουμε στην εκκλησία.

Απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις δίνει ο Γέρων Νεκτάριος στο βίντεο που ετοίμασε η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, Τρίκορφου Φωκίδος.

Το κερί που παίρνουμε μέσα στην εκκλησία και ανάβουμε έχει σκούρο χρώμα και συμβολίζει τον εαυτό μας.

Είναι το πρόσωπό μας και έχει σκούρο χρώμα λόγω των αμαρτιών μας. Όταν εισερχόμαστε μέσα στον ναό ζητάμε από τον Θεό να ενωθούμε μαζί Του, που είναι το Φως και να γίνουμε κι εμείς φως.

Από το καντήλι που βρίσκεται στο μανουάλι και συμβολίζει τον Χριστό, παίρνουμε Φως και ανάβουμε το κερί ώστε να φωτιστούμε. Ενωνόμαστε με τον Χριστό (Σώμα και Αίμα Χριστού) που είναι το Φως και ο άνθρωπος γίνεται φωτεινός.

Ο Χριστός που είναι το Φως ενώνεται μαζί μας με το φως που ανάβουμε στο κερί και φωτίζεται ο νους και η καρδιά μας, ώστε να φύγουμε από το σκοτάδι και την αμαρτία και να γίνουμε φωτεινοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κερί δεν είναι για την υγεία μας, ούτε για το καλό, ούτε για έθιμο. Για την υγεία μας δίνουμε ονόματα για μνημόνευση στη Θεία Λειτουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.