ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βοιωτία: Άνοιξε ξανά για τους επισκέπτες το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά

Κλιμάκιο πυροσβεστών παραμένει στο μοναστήρι για λόγους ασφαλείας

Βοιωτία: Άνοιξε ξανά για τους επισκέπτες το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά

Στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Βοιωτία την περασμένη βδομάδα, κινδύνεψε σοβαρά η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά – Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO- καθώς οι φλόγες μπήκαν στον περίβολο του μοναστηριού. 

Σήμερα, οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί και οι προσκυνητές και οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν και πάλι τις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής.

Ήδη από χθες είναι καθαρισμένοι τέλεια όλοι οι χώροι ενώ αποκαταστάθηκε και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο, κλιμάκιο πυροσβεστών παραμένει στο μοναστήρι για λόγους ασφαλείας.

Σήμερα επισκέφθηκαν το μοναστήρι πολλοί επισκέπτες, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να θαυμάσουν την υπέροχη θέα προς την ελαιόφυτη Λάκα και τον Ελικώνα. «Μαυρίζει η ψυχή σου από τα καμένα…»  δήλωσε ο Ηγούμενος του Βυζαντινού Μοναστηριού πατέρας Σεραφείμ.

Όλοι οι χώροι της Ι. Μ είναι επισκέψιμοι και ασφαλείς εκτός από τμήμα μπροστά στο ημι-κατεστραμμένο κτίριο που ήταν το κελί του αείμνηστου Ηγουμενου Παπα-Ιωασαφ.

Κατά τις πληροφορίες και οι τέσσερις τοίχοι είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί εύκολα να αποκατασταθεί/ αναπαλαιωθεί και αυτό μετά από μελέτη. moni

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
osios
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.