Πάτρα: Τιμά σήμερα τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα

Χιλιάδες οι προσκυνητές στον Ιερό Ναό

Πάτρα: Τιμά σήμερα τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα

Μεγάλη εορτή σήμερα στην Πάτρα, καθώς γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα, ο οποίος σύμφωνα με την Θρησκεία από ψαράς κατέστη «ἁλιεύς τῶν ἀνθρώπων» και αναδείχθηκε σε μέγα διδάσκαλο του μηνύματος του Χριστού.

Με την τέλεση Πολυαρχιερατικού συλλείτουργου και τη λιτάνευση της ιεράς Εικόνας, της Τιμίας Κάρας και του Σταυρού του Μαρτυρίου του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα κορυφώνονται σήμερα στην Πάτρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχη ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Συλλειτουργούν οι Μητροπολίτες: Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ηλείας κ. Αθνάσιος, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Τεγέας κ. Θεόκλητος, καθώς και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. 

Η Αχαϊκή πρωτεύουσα τον μήνα Νοέμβριο, και όχι μόνο, γίνεται προσκυνηματικό επίκεντρο καθώς χιλιάδες χριστιανοί προσέρχονται στην πόλη για να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου Ανδρέα και τα ιερά σεβάσματά του. Πρόσφατα μάλιστα κατά την επίσκεψή του στην πόλη είχε επισκεφθεί τον περικαλλή ναό του Αγίου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός

Ήδη από χθες το απόγευμα όπου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέα και λάβουν μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες: πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός επεσήμανε, ότι “οφείλουμε να λάβουμε ως μηνύματα από τον πρώτο σταθμό την βεβαιότητα, ότι μόνο μέσα από την θεοποιό ταπείνωση μπορούμε να προετοιμαστούμε για να αποδεχθούμε το μυστήριο της αποκαλύψεως του Θεού. Από την θάλασσα της Τιβεριάδος οφείλουμε να διδαχθούμε ότι η πρόσκληση του Θεού απαιτεί την αποδοχή. Ο Θεός πάντα κρούει την θύρα της καρδιάς μας, αρκεί εμείς με θέρμη να αποδεχθούμε την πρόσκληση”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Καί ἡμεῖς τά τέκνα τοῦ μεγάλου αὐτοῦ Ἑστιάτορος καί Πανηγυριστοῦ, μέ τήν σάλπιγγα τῆς ἀγάπης καί τῆς χαρᾶς, σαλπίζομεν τόν ἑόρτιον καί ἑωθινόν παιᾶνα, σκιρτῶντες γηθοσύνως ὡς ἀρνία καί ἒλαφοι, κατά τήν ρήσιν τοῦ Ἱεροῦ Χρυσοστόμου, δι’ ἂλλην περίπτωσιν”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος καλωσορίζοντας τους Αρχιερείς στην πόλη του Πρωτοκλήτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.