ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας καθαίρεσε δύο κληρικούς του Πατριαρχείου Μόσχας

Τέλεσαν Θεία Λειτουργία χωρίς την άδεια του Πατριάρχη Θεοδώρου

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας καθαίρεσε δύο κληρικούς του Πατριαρχείου Μόσχας

Το Συνοδικό Δικαστήριο επέβαλλε παμψηφεί την ποινή της καθαίρεσης του Πρωτοπρεσβυτέρου George Maximov και του Πρωτοπρεσβυτέρου Andrei Novikov της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Οι δύο κληρικοί είχαν κατηγορούνταν, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα του Συνοδικού Δικαστηρίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ότι τέλεσαν Θεία Λειτουργία και άλλες ιεροπραξίες σε χώρο της κανονικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας χωρίς την άδεια του Πατριάρχη Θεοδώρου και των κατά τόπους οικείων Επισκόπων.

Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, οι δύο κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας καθαιρούνται διότι τέλεσαν αντικανονικά παραπτώματα όπως μεταξύ άλλων, η τέλεση Θείας Λειτουργίας και άλλων ιεροπραξιών στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας χωρίς την άδεια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και η συλλειτουργία με καθηρημένους κληρικούς .Οι δύο κληρικοί δικάστηκαν ερήμην.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.