RIA Novosti: «Σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία καλεί η Μόσχα την Εκκλησία της Ελλάδος & το Πατριαρχείο»

RIA Novosti: «Σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία καλεί η Μόσχα την Εκκλησία της Ελλάδος & το Πατριαρχείο»

Διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας αναφορικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας λίγες ώρες αφότου η Ελλαδική Εκκλησία αναγνώρισε την ουκρανική αυτοκεφαλία, βάσει των όσων αναφέρει το RIA Novosti.

«Είναι δυνατόν να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης αν η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποβάλει πρόταση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο να αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι όλα τους προκαθημένους των ορθόδοξων εκκλησιών μαζί με τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης και να συγκαλέσει παντορθόδοξη σύνοδο για την επίλυση του προβλήματος που προκαλείται από το ουκρανικό ζήτημα. Δηλαδή, να σταματήσουμε τη ρήξη ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και τη Μόσχα», αναφέρει το πρακτορείο.

Σημείωσε ότι στην περίπτωση επίσημης πρότασης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πρέπει να δεχτεί να γίνει διαμεσολαβητής για την επίλυση της κρίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την πηγή, αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ενός σχίσματος στην ορθόδοξη εκκλησία. “Ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αποδέχονται την Ελληνική Εκκλησία”, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.