ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βαρθολομαίος: Κατηγόρησε την ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ότι ευθύνεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Υιοθετεί πλήρως τις θέσεις της Δύσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Βαρθολομαίος: Κατηγόρησε την ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ότι ευθύνεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψή του στο Βίλνιους της Λιθουανίας, τόνισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μερίδιο ευθύνης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δηλώνοντας παράλληλα ο ίδιος έτοιμος να βοηθήσει στη μεταπολεμική «πνευματική αναγέννηση» της Ρωσίας.

«Η Εκκλησία και η κρατική ηγεσία στη Ρωσία συνεργάστηκαν στο έγκλημα της επιθετικότητας και μοιράζονται την ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ως αποτέλεσμα της επιθετικότητας, όπως η σοκαριστική απαγωγή Ουκρανόπουλων», είπε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη κοινοβούλιο της Λιθουανίας.

 «Ο διαθρησκευτικός μας διάλογος πρέπει να εστιάσει σε τρόπους αντίστασης και εξουδετέρωσης της ικανότητας της ηγεσίας του Πατριαρχείου Μόσχας να υπονομεύει την ενότητα και να νομιμοποιεί θεολογικά εγκληματική συμπεριφορά», τόνισε ο Βαρθολομαίος.

«Η μητέρα εκκλησία της Κωνσταντινούπολης είναι έτοιμη να βοηθήσει τα τέκνα της στην Ουκρανία και τη Ρωσία για άλλη μια φορά, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν», ανέφερε ακόμη.

«Είναι κοινό μας χριστιανικό καθήκον να χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις διαλόγου για να επαναφέρουμε τους Ρώσους αδελφούς και αδελφές μας στην κοινότητά μας των κοινών αξιών», συμπλήρωσε, τονίζοντας την ανάγκη για «πνευματική αναγέννηση» τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν προέβη άμεσα σε κανένα σχόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.