Πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό παρά τις κατηγορίες για «ψευδοθαύματα» (βίντεο)

«Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα»

Πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό παρά τις κατηγορίες για «ψευδοθαύματα» (βίντεο)

Μετά τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου, για την «απάτη ολκής» που, όπως ανέφερε, έχει στηθεί με όσα «θαυματουργά» συμβαίνουν εδώ και χρόνια στο μικρό εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Μητροπολίτης εξήγησε προ ημερών πως «υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα».

Από την πλευρά του, ο εφημέριος του ναού, Δημήτριος Λουπασάκης, που όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει «θαύματα» τα οποία έχουν καταγραφεί σε βίντεο κι έχουν αναρτηθεί στα social media, με τη χάρη του Τιμίου Σταυρού που έχει στην κατοχή του, μπορεί να μην έχει απαντήσει ευθέως ακόμα στις επιθέσεις, ωστόσο κάτι αφήνει να εννοηθεί «ρίχνοντας λάδι στη φωτιά» μέσα από τις ομιλίες του.

Παρά τις καταγγελίες και τις κατηγορίες, και σήμερα υπήρξε κοσμοσυρροή με εκατοντάδες πιστούς να προσέρχονται στην Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού για να συναντήσουν τον πάτερ Δημήτριο. Ο π Δημήτριος λειτούργησε στο Ιερό Θυσιαστήριο, και βγαίνοντας ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στους πιστούς, όπως φαίνεται στο υλικό που έχει αναρτήσει το ekklisiaonline σε YouTube και TikTok.

To παρών στην εκκλησία έδωσε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος προ ημερών είχε υπερασπιστεί τον πατέρα Δημήτριο λέγοντας: «Προσβάλλει και τη δική μου την επιλογή για το προσκύνημα. Εδώ είχε 30.000 κόσμο προχτές. Είναι στη συνείδηση του καθενός τι θα πιστέψει. Το μέρος αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Ο πάτερ Δημήτριος είναι πνευματικός μου πατέρας. Είναι δικαίωμά τους να καταγγέλλουν. Μειώνουμε τους ανθρώπους που έρχονται εδώ. Δεν είναι καθόλου αστείος ο λόγος που έρχονται εδώ. Εύχομαι να μην χρειαστεί κανείς να έρθει εδώ για θαύμα».

@ekklisiaonline Ο Γιώργος Αγγελόπουλος στη σειρά να προσκυνήσει τον πνευματικό του πατέρα#ekklisiaonline #news ♬ original sound – Εκκλησία Online

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες στην Εκκλησία μετά την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς την Κυριακή που αφύπνιζε τους πιστούς για τους ψευδοπροφήτες που κυκλοφορούν εντός της Εκκλησίας. Ιεράρχες κάνουν λόγο «ότι η έκταση των θαυμάτων που επικαλούνται κάποιοι δεν δηλώνει Ορθόδοξο ήθος». Και λένε ότι «οι Άγιοι ανέστησαν νεκρούς αλλά δεν έκαναν θέατρο».

@ekklisiaonline ΛΥΓΙΣΕ ο π Δημήτριος βλέποντας την αγάπη του κόσμου!#isidoroi #lycabettus #ekklisiaonline ♬ original sound – Εκκλησία Online

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μίλησε ξανά για τους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό που «τάζουν» θαύματα. «Αυτές τις ημέρες έχω δεχτεί πάρα πολλά τηλέφωνα και email από άγνωστους ανθρώπους οι οποίοι μιλούν για τα αντίθετα… με πήραν άνθρωποι από την Αμερική, από την Ευρώπη και έχω και τα ονόματά τους. Με πήραν από την Θεσσαλονίκη και μου λένε ότι είχαμε άρρωστο παιδί σταματήσαμε τη θεραπεία στο νοσοκομείο και κατεβήκαμε στους Αγίους Ισιδώρους και το παιδί πέθανε επειδή επιδεινώθηκε η κατάσταση του», τόνισε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μιλώντας στον Alpha για την κατάσταση στους Αγίους Ισιδώρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.