Στην Ελλάδα φτάνει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Από την Παρασκευή το απόγευμα θα πραγματοποιήσει διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος

Στην Ελλάδα φτάνει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου από την έδρα του, για την Ελλάδα, και συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος.

Μάλιστα, από την ερχόμενη Παρασκευή, το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη.

Ο κ. Βαρθολομαίος, αμέσως μετά την άφιξή του στο Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», της Χρυσούπολης Καβάλας, θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, στο χωριό Ταξιάρχες του νομού Δράμας, όπου θα τελέσει Τρισάγιο προ του τάφου του προσφάτως κοιμηθέντος αειμνήστου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, υπερμάχου των δικαίων της Μητρός Εκκλησίας και προσωπικού του φίλου. Αργότερα, το μεσημέρι, ο Πατριάρχης και η Συνοδεία του θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα ο θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, καθώς και την έδρα της Χ.Α.Ν.Θ., ενώ νωρίτερα θα δεχθεί στο κατάλυμά του τον Ελληνοαμερικανό νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Εξοχ. κ.Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη, ο οποίος κατά το παρελθόν τιμήθηκε με το οφφίκιο του Άρχοντος της Μ.τ.Χ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στα όρια της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την έδρα του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη, ενώ θα παραστεί σε Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάντα ετών συνεχούς Πατριαρχίας Αυτού στον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο, και σε εκδήλωση του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για την απονομή του τίτλου του διδάκτορος επί τιμή προς τον Εντιμολ. Καθηγητή κ. Βλάσιο Φειδά.

Επίσης, θα παραστεί στα εγκαίνια εκθέσεως φωτογραφίας, αφιερωμένης στην Ίμβρο, που φιλοξενείται στην Ι. Μονή Βλατάδων, καθώς και στα εγκαίνια της έδρας του Σωματίου «Βυζαντινή Οικουμένη». Ακόμα, θα χειροθετήσει σε οφφικιάλιο του Πατριαρχείου τον Ελλογιμ. κ. Χρυσόστομο Σταμούλη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής.

Διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος

Καθ’ οδόν προς το Άγιον Όρος, την Παρασκευή, ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Νέα Τένεδο και τη Νέα Τρίγλια, και το απόγευμα αναμένεται να εισέλθει στην Αθωνική Πολιτεία, όπου στις Καρυές θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του και ακολούθως θα τελεστεί Δοξολογία στο Ναό του Πρωτάτου.

Κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος, θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ι. Μονές Ιβήρων, όπου θα καταλύσει το πρώτο βράδυ και θα λειτουργήσει την επομένη ως Ιερεύς στο Παρεκκλήσι της Πορταΐτισσας, Καρακάλλου και Μεγίστης Λαύρας, καθώς και την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, ενώ την Κυριακή, το πρωΐ, θα προεξάρχει της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί το Ιερό Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Μετόχιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, όπου θα τελέσει Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει με προορισμό την Ι. Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, στην οποία θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, μέχρι και την 1η Ιουνίου, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου και των Εντιμ. Δημάρχων Καλαμαριάς κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη και Θερμαϊκού κ. Γεωργίου Τσαμασλή. Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Πόλη, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί την έδρα της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας-Θράκης. Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.