ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Στην Πολωνία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Θα επισκεφθεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Ο Βαρθολομαίος χοροστάτησε, σήμερα, της Σταυροπροσκυνήσεως, στη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό

Στην Πολωνία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Θα επισκεφθεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναχώρησε αεροπορικώς σήμερα το απόγευμα για την Πολωνία, προσκεκλημένος του Προέδρου της χώρας Αντρέι Ντούντα, αλλά και του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας Μητροπολίτου Βαρσοβίας κ. Σάββα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Πολωνία θα επισκεφθεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων από την Ουκρανία, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους ενισχύσει ηθικώς σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που διέρχονται οι ίδιοι και η πατρίδα τους. Ο κ. Βαρθολομαίος συνοδεύεται από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και τον. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο. Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Σήμερα το πρωί Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χοροστάτησε στην Θ. Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε, κατά την τάξη, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος, με τον υπογραμματέα, Πανοσιολ. Διάκονο κ. Βοσπόριο. Τον θείο λόγο κήρυξε, κατά την τάξη, ο Μ. Αρχιδιάκονος κ. Παΐσιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκκλησιάστηκαν ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, η κ. Δανάη Βασιλάκη, Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, ο Γεώργιος Κουμουτσάκος, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, πρώην υπουργός, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.