ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον αρχηγό της Ισραηλινής Αστυνομίας

Για τα μέτρα ασφαλείας για το Πάσχα

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον αρχηγό της Ισραηλινής Αστυνομίας

Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο αρχηγός της Ισραηλινής Αστυνομίας προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την προσέλευση των πιστών στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως.

Διπλωματικές πηγές του Ισραήλ αναφέρουν πως μέσα στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, ο αριθμός των πιστών στο ισόγειο περιορίζεται στους 1.800 για λόγους ασφαλείας. Υποστηρίζουν ακόμη πως δεν υπάρχει περιορισμός στην προσέλευση των πιστών σε σχέση με πέρυσι και ότι οι όποιοι περιορισμοί έχουν ληφθεί για λόγους ασφαλείας, που βασίζονται σε γνώμες ειδικών σε θέματα ασφάλειας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Αστυνομία του Ισραήλ δεσμεύεται για την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας, αλλά και για την προστασία της ζωής και την κανονική διεξαγωγή της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός.

Σχετικά με την πρόσβαση στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου, επισημαίνουν πως υπάρχει μία μόνον είσοδος και σημειώνουν ότι η φετινή τελετή λαμβάνει χώρα δύο χρόνια μετά τη μεγαλύτερη τραγωδία του είδους της στο Ισραήλ, όταν κατά τη διάρκεια μιας εβραϊκής θρησκευτικής γιορτής σκοτώθηκαν 45 Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν 100.

Υποστηρίζουν πως οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών βρίσκονται σε διάλογο και συντονισμό με την Ισραηλινή Αστυνομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, οι ισραηλινές διπλωματικές πηγές σημειώνουν πως το Ισραήλ θεωρεί τις σχέσεις με την Εκκλησία σημαντικές και προσθέτουν ότι υπάρχει συνεχής διάλογος μαζί της. “Το σημαντικό είναι ότι όλοι στους Αγίους Τόπους θα μπορούν να γιορτάσουν με πλήρη ελευθερία θρησκευτικής λατρείας και με ασφάλεια” τονίζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.