ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νέα Γουινέα: Αυτή είναι η «ιδιαίτερη» φυλή των Ντάνι με τα έθιμα που εκπλήσσουν (φωτό, βίντεο)

Νέα Γουινέα: Αυτή είναι η «ιδιαίτερη» φυλή των Ντάνι με τα έθιμα που εκπλήσσουν (φωτό, βίντεο)

Η απομονωμένη φυλή ζει στα υψίπεδα της Νέας Γουινέας και είναι επίσης γνωστή για την… παράξενη αμφίεση των ανδρών που φορούν «θηκάρια πέους»

Βαθιά στα υψίπεδα της Δυτικής Νέας Γουινέας, στην Ινδονησία, ζει μια από τις πιο απομονωμένες φυλές του κόσμου.

Πρόκειται για την φυλή των Ντάνι, η οποία έχει διατηρήσει αναλλοίωτο στους αιώνες τον τρόπο ζωής της, τηρώντας ακόμα και σήμερα έθιμα που με τα σημερινά δεδομένα μοιάζουν σχεδόν βάρβαρα.

Δύο από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα των Ντάνι, για τα οποία είναι γνωστή η φυλή, είναι η χρήση περίτεχνων «καλυμμάτων πέους» από τους άνδρες, τα οποία θυμίζουν μακριά κέρατα, αλλά και ο αυτο-ακρωτηριασμός των γυναικών που κόβουν την άκρη ενός δαχτύλου τους κάθε φορά που χάνουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.

Το «Κοτέκα» (όπως ονομάζουν οι Ντάνι το παράξενο… «θηκάρι πέους») είναι φτιαγμένο από τη φλούδα νεροκολοκύθας και αφήνει ακάλυπτους τους όρχεις.

Όσο για τους λόγους που επιλέγουν να φορούν αυτό το σχετικά άβολο αξεσουάρ, οι άνδρες της φυλής ισχυρίζονται πως δεν έχει σχέση με την επίδειξη σεξουαλικής ισχύος αλλά ότι είναι απλώς ένα παραδοσιακό ένδυμα που τους έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές και το οποίο σκοπεύουν να «περάσουν» με τη σειρά τους στις επόμενες.

Όσο για το έθιμο του ακρωτηριασμού, το οποίο προκαλεί αποτροπιασμό στην διεθνή κοινή γνώμη, για τους Ντάνι αποτελεί απλώς έναν συμβολικό τρόπο να εκφράσουν τη θλίψη τους για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Πρόκειται σίγουρα για μια σκληρή πρακτική, που επηρεάζει αποκλειστικά γυναίκες, και παρά την απαγόρευση της από την τοπική κυβέρνηση δεν έχει γίνει ακόμα εφικτό να εξαλειφθεί. 

Ο λόγος για αυτό είναι η προσήλωση των Ντάνι στα έθιμά τους, τα οποία βλέπουν ως τον μόνο τρόπο να προστατέψουν τη φυλή τους από τις εξωτερικές επιρροές και την εξαφάνιση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, παρά το γεγονός ότι η ετήσια γιορτή τους (η οποία περιλαμβάνει προσομοιώσεις μαχών) συγκεντρώνει αρκετούς τουρίστες κάθε χρόνο, η απομονωμένη αυτή φυλή δεν έχει επιτρέψει στα μέλη της να «αλλοτριωθούν» από την επαφή τους με τους ξένους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.