Αυτές είναι οι δέκα μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου (φώτο)

Αυτές είναι οι δέκα μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου (φώτο)

Υπάρχουν εκατοντάδες δόγματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάποια από αυτά δεν έχουν καταγραφεί καν. Αυτές όμως είναι οι 10 μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου που μετρούν περίπου 6 δισεκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο.

Ταοϊσμός και Κομφουκιανισμός: Τόσο λόγω της αχανούς έκτασης της κινεζικής επαρχίας όσο και λόγω της ίδιας της φύσης των θρησκειών στην Κίνα είναι αδύνατον να καταγραφούν επίσημα αριθμοί σχετικά με τους πιστούς των δογμάτων αυτών. Ο Ταοϊσμός και ο Κομφουκιανισμός αποτελούν για τους Κινέζους περισσότερο φιλοσοφία ζωής παρά θρησκευτικό δόγμα κατά τον τρόπο που γνωρίζουμε εμείς εδώ στην Ευρώπη. Έτσι πολλοί άνθρωποι δηλώνουν πιστοί και των δυο θρησκειών.

Σιντοϊσμός: Η αυτόχθων θρησκεία της Ιαπωνίας. Θρησκεία ανιμιστική, η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ακόμη και σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι δηλώνουν σιντοϊστές παρά τις τεράστιες αλλαγές που έχει υποστεί η θρησκεία τους.

Ζαϊνισμός: Θεωρείται και παρακλάδι του Ινδουϊσμού, όμως έχει βασικές διαφορές από αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μακράν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη γνωρίζει το Ισλάμ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μόλις μια δεκαετία (τα στοιχεία που παραθέτουμε δημοσιοποιήθηκαν το 2010) κέρδισε περίπου 100 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.