Ιερέας στην Πολωνία βρήκε λύση για τον κορωνοϊό: Εξομολογεί τους πιστούς στο πάρκινγκ της εκκλησίας

Ιερέας στην Πολωνία βρήκε λύση για τον κορωνοϊό: Εξομολογεί τους πιστούς στο πάρκινγκ της εκκλησίας

Μια ιδιαίτερη ιδέα είχε ένας ιερέας από την Πολωνία για να συνεχίσει εξυπηρετεί τους πιστούς της ενορίας του. Όπως υποστήριξε εξομολογεί τους πιστούς στο πάρκινγκ της εκκλησίας.

Καθισμένος σε μια καρέκλα και φορώντας χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, ο πατήρ Ματέους Κιελάρσκι ακούει τους ενορίτες του και τους δίνει άφεση αμαρτιών, καθώς εκείνοι βγάζουν τα κεφάλια τους από τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους.

«Από την ασφάλεια του αυτοκινήτου, φροντίζουν για την ψυχή τους ενώ προστατεύουν το σώμα τους από τα μικρόβια σε αυτήν την ειδική περίπτωση», είπε ο ιερέας στο πρακτορείο Reuters.

Στην Πολωνία απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δύο προσώπων ενώ μέχρι πέντε μπορούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία. Σχολεία, εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει με βάση τα αυστηρά μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα.

Ισως επαναληφθεί στο μέλλον

Οι εκκλησίες στην Πολωνία συχνά οργανώνουν ολονυκτίες ώστε να προλάβουν να εξομολογηθούν όλοι οι πιστοί που το επιθυμούν, πριν από το Πάσχα. Η λύση του «ντράιβ-ιν» που επινόησε ο Κιελάρσκι, αν αποδειχθεί επιτυχής, μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον, εξήγησε ο ιερέας Ταντέους Αλεξάντροβιτς που ιερουργεί στον Ναό της Θείας Πρόνοιας, έναν από τους μεγαλύτερους στη Βαρσοβία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον 23χρονο Σίμον, η επιλογή αυτή είναι καλοδεχούμενη. «Ίσως μοιάζει κάπως σαν ντράιβ-ιν σε φαστφουντάδικο, αλλά εγώ δεν σκέφτομαι έτσι για την εξομολόγηση. Το σημαντικό είναι η στιγμή, όχι αν γίνεται σε μια πανέμορφη εκκλησία, στη φύση ή μέσα σε αυτοκίνητο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.