Ο Πάπας από το τειχισμένο Βατικανό ζητά: «Η Ευρώπη να ενσωματώσει τους μετανάστες»

«Οι ευρωπαϊκές χώρες να επιτρέψουν σε τοπικές χριστιανικές οργανώσεις να φέρουν και άλλους πρόσφυγες και μετανάστες και να τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν»

Ο Πάπας από το τειχισμένο Βατικανό ζητά: «Η Ευρώπη να ενσωματώσει τους μετανάστες»

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να μοιραστούν την ευθύνη της υποδοχής μεταναστών και να τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθύνοντας έκκληση στα κράτη να ανοίξουν “την πόρτα της καρδιάς”.

Μιλώντας κατά τη εβδομαδιαία γενική ακρόαση ο Πάπας, που έχει καταστήσει την υπεράσπιση των μεταναστών και των προσφύγων ακρογωνιαίο λίθο του αξιώματός του , είπε πως μπόρεσε να αγγίξει την “τραυματισμένη ανθρωπότητά” τους κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο και στην Ελλάδα νωρίτερα αυτό τον μήνα.

“Μπόρεσα επίσης να δω πώς μόνο λίγες ευρωπαϊκές χώρες φέρουν το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών του φαινομένου της μετανάστευσης στην περιοχή της Μεσογείου”, είπε.

“Στην πραγματικότητα (η μετανάστευση) καλεί όλους για ένα μοίρασμα της ευθύνης εκ μέρους όλων και την οποία καμία χώρα δεν μπορεί να αποφύγει, γιατί είναι ένα πρόβλημα της ανθρωπότητας”, είπε.

Δώδεκα μετανάστες από προσφυγικές δομές στην Κύπρο που επανεγκαθίστανται στην Ιταλία με φροντίδα του Πάπα Φραγκίσκου έφθασαν την περασμένη εβδομάδα, η πρώτη ομάδα από περίπου 50 που αναμένονται από το νησί.

Ο Πάπας εξέφρασε την ελπίδα περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να επιτρέψουν σε τοπικές χριστιανικές οργανώσεις να φέρουν και άλλους πρόσφυγες και μετανάστες και να τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε μια πόρτα, την πόρτα της καρδιάς. Ας μην είμαστε ασυνεπείς αυτά τα Χριστούγεννα”, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.