ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λίβανος: Ιερέας αποσχηματίστηκε από το Βατικανό μετά την καταδίκη του για βιασμούς ανηλίκων

Το 2021 είχε κριθεί ένοχος για βιασμούς νεαρών κοριτσιών

Λίβανος: Ιερέας αποσχηματίστηκε από το Βατικανό μετά την καταδίκη του για βιασμούς ανηλίκων

Τον αποσχηματισμό ενός Λιβανέζου ιερέα, ο οποίος καταδικάστηκε το 2021 για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων, ανακοίνωσε η Σύνοδος Πατριαρχών και Καθολικών Επισκόπων του Λιβάνου (APECL), μετά από απόφαση του Βατικανού.

Στην ανακοίνωσή της η APECL αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την απόφαση του Βατικανού να επαναφέρει τον ιερέα Μανσούρ Λαμπάκι «σε καθεστώς λαϊκού». «Προσευχόμαστε για τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αυτή συνιστά την πρώτη αναγνώριση των εγκλημάτων του Λαμπακί από τον λιβανέζικο κλήρο, όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Legal Agenda.

Το Βατικανό δεν ήταν διαθέσιμο για να σχολιάσει την υπόθεση.

Ο ιερέας καταδικάστηκε ερήμην, τον Νοέμβριο του 2021, σε κάθειρξη 15 ετών από το Κακουργιοδικείο του Καλβαντός α Καέν, στη δυτική Γαλλία. Ο Μανσούρ Λαμπακί ίδρυσε και διεύθυνε από το 1991 μέχρι το 1998 το ίδρυμα «Παναγία-Παιδιά του Λιβάνου» στο Ντουβρ-λα-Ντελιβράντ, κοντά στην Καέν. Στο ίδρυμα αυτό φιλοξενούνταν ορφανά από τον Λίβανο. Ο Λαμπακί κρίθηκε ένοχος για βιασμούς πολλών νεαρών κοριτσιών.

Ο 82χρονος σήμερα Λαμπακί διέφυγε στον Λίβανο. Σε βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης το 2016, όμως ο Λίβανος δεν εκδίδει τους πολίτες του σε άλλες χώρες. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Legal Agenda χαιρέτισε την απόφαση του Βατικανού και ζήτησε «να μπει τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας του κλήρου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.