ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Πάπας Φραγκίσκος διέλυσε το «Τάγμα των Ιπποτών της Ιερουσαλήμ της Ρόδου και της Μάλτας»

Καθαίρεσε την ηγεσία τους

Ο Πάπας Φραγκίσκος διέλυσε το «Τάγμα των Ιπποτών  της Ιερουσαλήμ της Ρόδου και της Μάλτας»

Ο Πάπας Φραγκίσκος προχώρησε σε μια κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στο Βατικανό  καθαιρώντας την ηγεσία του  «Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας» ή πιο απλά των «Ιπποτών της Μάλτας» όπως είναι πιο ευρέως διαδεδομένο  διορίζοντας μια προσωρινή κυβέρνηση και θεσπίζοντας ένα νέο σύνταγμα πριν από την εκλογή ενός νέου Μεγάλου Μαγίστρου.

Οι αλλαγές έρχονται μετά από πέντε χρόνια διαβουλεύσεων  σχετικά με μια μεταρρυθμιστική διαδικασία, με εντολή του Πάπα, που κάποιοι ένιωσαν ότι απειλείται η κυριαρχία του Τάγματος.

Το διάταγμα του Φραγκίσκου ανακαλεί τους τίτλους των μελών του Τάγματος των μελών της Μάλτας στα Ανώτατα Αξιώματα, δίνοντάς τους σε άλλα μέλη και ανασυγκροτεί το Κυρίαρχο Συμβούλιο, το οποίο είναι η κυβέρνηση του τάγματος.

Σε αυτούς τους τέσσερις, διόρισε επίσης άλλα εννέα νέα μέλη του Κυρίαρχου Συμβουλίου, σχηματίζοντας μια προσωρινή κυβέρνηση.

Η οδηγία του Πάπα ζητά επίσης ένα Έκτακτο Γενικό Κεφάλαιο τον Ιανουάριο του 2023, το οποίο θα ξεκινήσει τη διαδικασία εκλογής νέου Μεγάλου Μαγίστρου.

Το νέο σύνταγμα καταργεί την απαίτηση για τους κορυφαίους Ιππότες και τον Μεγάλο Μαγίστρο να έχουν ευγενή καταγωγή καθώς και την παράδοση των Μεγάλων Μαγίστρων να εκλέγονται ισόβια.

Οι μελλοντικοί Grand Masters θα εκλέγονται για 10ετή θητεία, με δυνατότητα ανανέωσης μόνο μία φορά, και θα πρέπει να παραιτούνται  σε ηλικία 85 ετών.

Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος παραμένει ο Fra’ John Dunlap, ο οποίος διορίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο μετά τον αιφνίδιο θάνατο του προκατόχου του Fra’ Marco Luzzago, σε μια κίνηση που παρέκαμψε την εκλογική διαδικασία του τάγματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.