Μετά τις φήμες για παραίτηση λόγω προβλημάτων υγείας

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέβαλε επ’ αόριστον το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουλίου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στο Νότιο Σουδάν, λόγω της γοναλγίας από την οποία υποφέρει, ανακοίνωσε το Βατικανό.

«Αποδεχόμενος τις συστάσεις των γιατρών του και για να μην διακυβευτεί η θεραπεία του, ο Άγιος Πατέρας, με μεγάλη λύπη του, αναγκάζεται να αναβάλει το ταξίδι (…) για μεταγενέστερη ημερομηνία» η οποία ακόμη δεν έχει καθοριστεί, ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στο ταξίδι του ποντίφικα στον Καναδά, που είναι προγραμματισμένο για τις 24-30 Ιουλίου. Η περιοδεία στην Αφρική ήταν προγραμματισμένη για τις 2-7 Ιουλίου και το Βατικανό είχε μάλιστα δώσει λεπτομέρειες του προγράμματός του. Ο Φραγκίσκος σκόπευε μεταξύ άλλων να επισκεφθεί τις πόλεις Κινσάσα, Γκόμα και Τζούμπα.

Ο πάπας υποφέρει από έντονους πόνους στο δεξί γόνατο και από τις αρχές Μαΐου κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο. Σύμφωνα με μια πηγή του Βατικανού, υποβάλλεται σε θεραπεία η οποία ήδη «αποδίδει καρπούς». «Πάει καλύτερα, πονάει λιγότερο, όχι όμως αρκετά για να μπορέσει να ταξιδέψει», είπε η πηγή αυτή, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν γίνεται λόγος για χειρουργική επέμβαση.

Με αμαξίδιο στη συνάντηση με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή στο Βατικανό, σήμερα Παρασκευή, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στην συνέχεια, η πρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν και με τον υπουργό εξωτερικών, Πόλ Ρίτσαρντ Γκάλαγκερ.

Όπως έκανε γνωστό η Αγία Έδρα, στις συνομιλίες με τον καρδινάλιο Παρολίν, «δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στις θετικές διμερείς σχέσεις και στην δέσμευση να υπάρξει δραστηριοποίηση με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, με ιδιαίτερη έμφαση στα ανθρωπιστικά προβλήματα και στις συνέπειες της συνεχιζόμενης πολεμικής σύγκρουσης στον τομέα της διατροφής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Φραγκίσκος προσήλθε στο Αποστολικό Μέγαρο, για να συναντήσει την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας του πόνου στο γόνατο που συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί.