ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πάπας Φραγκίσκος: Θα συναντηθεί με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων και με αντιπροσωπεία Παλαιστινίων

Και οι δύο αυτές συναντήσεις θα γίνουν την επόμενη Τετάρτη

Πάπας Φραγκίσκος: Θα συναντηθεί με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων και με αντιπροσωπεία Παλαιστινίων

Ο πάπας Φραγκίσκος την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συναντηθεί με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και, ξεχωριστά, με μια αντιπροσωπεία Παλαιστινίων μεταξύ των οποίων θα είναι και ορισμένοι κάτοικοι της Γάζας, ανέφεραν σήμερα πηγές του Βατικανού.

Και οι δύο αυτές συναντήσεις θα γίνουν την επόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με μία πηγή, 12 συγγενείς ομήρων θα συναντηθούν με τον Φραγκίσκο νωρίς το πρωί της Τετάρτης, πριν από την καθιερωμένη, εβδομαδιαία ακρόαση που παραχωρεί ο ποντίφικας. Ορισμένοι από αυτούς συναντήθηκαν τον περασμένο μήνα και με αξιωματούχους της ιταλικής κυβέρνησης.

Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί πότε θα γίνει η συνάντηση με την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία.

Νωρίτερα, ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, ο «υπ’ αριθμόν 2» της Αγίας Έδρας, είπε ότι πιστεύει πως η απελευθέρωση των ομήρων και η κατάπαυση του πυρός, την οποία ωστόσο αποκλείει προς το παρόν το Ισραήλ, είναι οι δύο βασικοί στόχοι προκειμένου να επιλυθεί η κρίση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Παρολίν επιβεβαίωσε τη συνάντηση του πάπα με τις οικογένειες των ομήρων, χωρίς όμως να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.