ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάπας Βενέδικτος: Σάλος από τις αποκαλύψεις νέου βιβλίου – «Γκέι σύλλογοι και πορνό σε ιεροδιδασκαλεία»

Ο μέχρι πρότινος έμπιστος προσωπικός γραμματέας του, μονσινιόρ Georg Gänswein έδωσε στη δημοσιότητα τις σκέψεις του

Πάπας Βενέδικτος: Σάλος από τις αποκαλύψεις νέου βιβλίου – «Γκέι σύλλογοι και πορνό σε ιεροδιδασκαλεία»

Σάλο έχει προκαλέσει στους κύκλους του Βατικανού η κίνηση του Επισκόπου της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας και έμπιστου προσωπικού γραμματέα, του Πάπα Βενέδικτου, Georg Gänswein, να δώσει στην δημοσιότητα προσωπικές σκέψεις του επίτιμου Πάπα, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Gänswein δεν κρύβει την κακή του σχέση με τον Πάπα Φραγκίσκο και λένε ότι απογοητεύτηκε όταν ο Φραγκίσκος τον απάλλαξε από τα καθήκοντά του.

Σε 190 σελίδες και έξι κεφάλαια συγκεντρώνονται όλα τα γραπτά που συντάχθηκαν στο μοναστήρι της Mater Ecclesiae όπου έζησε ο Πάπας Βενέδικτος μετά την παραίτησή του από τη διακονία.

Τα γραπτά εμπιστεύτηκε ο ίδιος ο Βενέδικτος XVI στον θεολόγο Elio Guerriero και εκδόθηκαν επίσης από τον μονσινιόρ Georg Ganswein , σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ και πληροφορίες στο open.online.

To βιβλίο με τίτλο «Τίποτα εκτός από την αλήθεια – Η ζωή μου δίπλα στον Βενέδικτο τον 16ο» κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη και διατίθεται μέχρι στιγμής μονάχα στην ιταλική γλώσσα, ωστόσο αναμένεται σύντομα να ζητηθούν μεταφράσεις.

Επιχειρήθηκε να καθυστερήσει η έκδοση

Μάλιστα σύμφωνα με ιταλικές πηγές πριν από την επίσημη πρώτη είχαν διανεμηθεί μεμονωμένα κεφάλαια του βιβλίου σε Ιταλούς δημοσιογράφους αμέσως μετά το θάνατο του Βενέδικτου XVI.

Ωστόσο γερμανικές πηγές υποστηρίζουν πως ο μονσινιόρ επιχείρησε να «προλάβει» την έκδοση.

«Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την δημοσίευση του βιβλίου για τη ζωή του στο πλευρό του αείμνηστου Πάπα, ο Αρχιεπίσκοπος Georg Gänswein επικοινώνησε με την ανώτατη διοίκηση του εκδοτικού οίκου Mondadori», αναφέρει η γερμανική καθολική εφημερίδα, «Die – Tagespost».

Τι αναφέρεται στο βιβλίο

Μεταξύ άλλων στο βιβλίο φέρεται ο Ganswein να υποστηρίζει ότι ο Βενέδικτος όχι μόνο δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν ποτέ Πάπας, αλλά μάλλον διεξήγαγε αυτό που αποκαλεί «αντίστροφη προεκλογική εκστρατεία».

Επίσης γίνεται αναφορά σε μια περίπτωση που ο τότε Πάπας Βενέδικτος φόρεσε ένα μαύρο πουλόβερ κάτω από το ράσο επειδή κρύωνε, και αυτό φάνηκε όταν σήκωσε τα μανίκια του για την ευλογία με αποτέλεσμα να υπάρξουν σχόλια.

Αλλά αυτά δεν είναι τα αποσπάσματα που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Πληροφορίες από ιταλικά μέσα κάνουν λόγο για αναφορές περί «ομοφυλοφιλικών συλλόγων» και περί προβολής «πορνογραφικών ταινιών» σε ιεροδιδασκαλεία.

Επίσημη αντίδραση από το Βατικανό μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.