ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Πάσχα Καθολικών: Ο πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε με τρεμάμενη φωνή στην αγρυπνία στο Βατικανό

Εισήλθε στον Άγιο Πέτρο με αναπηρικό αμαξίδιο και αμέσως μετά βάπτισε οκτώ νεοφώτιστους

Πάσχα Καθολικών: Ο πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε με τρεμάμενη φωνή στην αγρυπνία στο Βατικανό

Ο πάπας Φραγκίσκος, το βράδυ του Σαββάτου (30/3) χοροστάτησε στην πασχαλινή αγρυπνία των Καθολικών στο Βατικανό, ολοκληρώνοντας τη δίωρη πασχαλινή λειτουργία με τρεμάμενη φωνή.

Ως γνωστόν, χθες (29/3) ο Φραγκίσκος δεν μετέβη στο Κολοσσαίο, για την «Οδό του Μαρτυρίου», μετά από σύσταση των γιατρών, εξαιτίας της βρογχίτιδας που τον ταλαιπωρεί την τελευταία περίοδο.

Απόψε ο ποντίφικας εισήλθε στον Άγιο Πέτρο με αναπηρικό αμαξίδιο και αμέσως μετά, τηρώντας την σχετική παράδοση, βάπτισε οκτώ νεοφώτιστους.

Πρόκειται για τέσσερις Ιταλούς, δυο Κορεάτες, έναν Ιάπωνα και μια Αλβανή.

Η φωνή του κατά διαστήματα ακουγόταν τραχιά και λαχανιασμένη, αλλά διάβασε όλα τα προετοιμασμένα κείμενά του.

«Το Πάσχα αποτελεί τον θρίαμβο της ζωής επί του θανάτου, του φωτός επί του σκότους, την αναγέννηση της ελπίδας μέσα από τα συντρίμμια της αποτυχίας», τόνισε ο Φραγκίσκος.

«Είναι η εντυπωσιακή ισχύς του Πάσχα. Είναι ο Κύριος, Θεός του ακατόρθωτου, ο οποίος έκανε να κυλήσει τον ογκόλιθο και άρχισε να ανοίγει τους τάφους μας, ώστε η ελπίδα να μην εξαντληθεί ποτέ».

Ο πάπας, τέλος, υπογράμμισε ότι «με τον ίδιο τρόπο μπορούν να μετακινηθούν οι βαρύτατοι ογκόλιθοι του θανάτου», ενώ αναφέρθηκε, τέλος, στις «προσδοκίες ειρήνης που τσακίζονται από το μίσος, την απανθρωπιά και την αγριότητα του πολέμου».

Την τελετή την παρακολουθούν 6.000 πιστοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.