Γιατί οι αεροσυνοδοί έχουν τα χέρια τους πίσω κατά την επιβίβαση

Γιατί οι αεροσυνοδοί έχουν τα χέρια τους πίσω κατά την επιβίβαση

Αν ταξιδεύετε συχνά, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι τα μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών κρατούν πάντα τα χέρια τους διπλωμένα πίσω από την πλάτη τους, όταν καλωσορίζουν τους επιβάτες ή και πολλές φορές στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένας σημαντικός λόγος γι ‘αυτό, και το Bright Side έλυσε το μυστήριο.

Είναι πολύ απλό: πριν από την απογείωση, το πλήρωμα καμπίνας πρέπει να μετρήσει τον αριθμό των επιβατών μέσα στο σκάφος. Αυτό γίνεται είτε όταν μπαίνουν οι επιβάτες, είτε όταν έχουν καθίσει. Το πλήρωμα καμπίνας χρησιμοποιεί έναν ειδικό μετρητή για να γίνει αυτό:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός ότι αεροσυνοδοί και φροντιστές έχουν τα τα χέρια πίσω από την πλάτη τους, όταν κάνουν την καταμέτρηση, οφείλεται στο ότι δεν θέλουν να προσελκύσουν πάνω τους πολλή προσοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.