ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τραγωδία: Συντριβή Boeing 737 της Ethiopian Airlines – Nεκροί και οι 157 επιβαίνοντες! (φωτό, upd)

Τραγωδία: Συντριβή Boeing 737 της Ethiopian Airlines – Nεκροί και οι 157 επιβαίνοντες! (φωτό, upd)

(Ανανέωση 12.30) Η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας μετέδωσε ότι «δεν υπάρχουν επιζώντες» από τη συντριβή αεροσκάφους της Ethiopian Airlines. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, νεκροί είναι και οι 157 επιβαίνοντες.

“Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες,” ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής.

Ο CEO της εταιρείας μετέβη πριν λίγη ώρα στο σημείο της τραγωδίας, απ’ όπου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε ότι οκτώ Κινέζοι επέβαιναν στο μοιραίο Boeing 737.

Συντετριμμένοι συγγενείς κατέκλυσαν το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι περιμένοντας νέα:

«Περιμένουμε τη μητέρα μου. Ελπίζουμε να πήρε άλλη πτήση ή να καθυστέρησε η δική της. Δεν σηκώνει το τηλέφωνο», ανέφερε κλαίγοντας η Γουέντι Οτιένο.

«Προσεύχομαι για όλες τις οικογένειες όσων επέβαιναν στο αεροπλάνο», δήλωσε ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα.

«Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας

Τα συλλυπητήρια προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας, Sahle-Work Zewde, για τη σημερινή αεροπορική τραγωδία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ομόλογό του και τις οικογένειες των θυμάτων του σημερινού δυστυχήματος που συνέβη σε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων, διεβίβασε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αιθιοπία, Νικόλαος Παττακιάς.

Φωτογραφία από το σημείο συντριβής


Συνετρίβη αεροσκάφος ​Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines, που πραγματοποιούσε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα προς το Ναϊρόμπι.

Εκπρόσωπος της Ethiopian Airlines ανέφερε ότι ο αερομεταφορέας της χώρας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Bole προτού συντριβεί περίπου 60 χλμ νοτιανατολικά του αεροδρομίου.

Το ολοκαίνιουργιο Boeing 737-ΜΑΧ είχε παραδοθεί στην εταιρεία πριν από τέσσερις μήνες,

Tο τραγικό δυστύχημα συνέβη στις 8:44 π.μ. τοπική ώρα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας στο αεροσκάφος επέβαιναν 157 άτομα, 149 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος.

Τη συντριβή του αεροσκάφους επιβεβαίωσε και το γραφείο του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας.

“Το Γραφείο του Πρωθυπουργού, εξ ονόματος της κυβέρνησης και των κατοίκων της Αιθιοπίας, θα ήθελε να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τους αγαπημένους τους στην Ethiopian Airlines Boeing 737 για τακτική προγραμματισμένη πτήση προς Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωί” ανέφερε ο εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν θύματα, χωρίς να αναφέρει ακριβή αριθμό. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος.

Σε εξέλιξη είναι αποστολή έρευνας και διάσωσης. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ορισμένες πτήσεις από την Αντίς Αμπέμπα αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν μετά το τραγικό συμβάν.

«Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο, μοιραίο ατύχημα που εμπλέκεται ένα Boeing 737 MAX σε διάστημα λιγότερο των πέντε μηνών, περιλαμβανομένης και της συντριβής αεροσκάφους της Lion Air τον Οκτώβριο», δήλωσε ο αναλυτής αεροπλοϊας, Alex Macheras στη DW.

Στο δυστύχημα της Lion Air είχαν σκοτωθεί και οι 189 επιβαίνοντες. Ήταν η δεύτερη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Ινδονησίας μετά τη συντριβή το 1997 αεροσκάφους κοντά στο Μεντάν, όπου σκοτώθηκαν 234 άνθρωποι.

Η κρατική Ethiopian Airlines αυτοχαρακτηρίζεται ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αφρικής και φιλοδοξεί να καταστεί «πύλη» προς την Μαύρη ήπειρο. Η συντριβή του αεροσκάφους σημειώνεται ενώ ο μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός της χώρας, Αμπίι Αχμέντ έχει δεσμευθεί να ανοίξει τις αερομεταφορές και τις ξένες επενδύσεις σε μια σημαντική στροφή της κρατικά ελεγχόμενης οικονομίας.

Τα τελευταία λόγια του πιλότου

Όπως αναφέρει το Flightradar24, ο πιλότος του Boeing 737, λίγο πριν χαθεί το στίγμα του αεροπλάνου από τα ραντάρ είχε πει στον πύργο ελέγχου πως «η κατακόρυφη ταχύτητα είναι ασταθής».





Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.