Για μπάνιο μετά την κάλπη: Πέντε παραλίες κοντά στην Αθήνα που δεν θα πληρώσετε είσοδο (φωτο)

Για μπάνιο μετά την κάλπη: Πέντε παραλίες κοντά στην Αθήνα που δεν θα πληρώσετε είσοδο (φωτο)

Ο καιρός τις τελευταίες ημέρες είναι άκρως καλοκαιρινός, με τον ήλιο να λάμπει και να ζεσταίνει τον τόπο. Η Κυριακή, λοιπόν, αν και ημέρα εκλογών, αποτελεί ιδανική για να ξεφύγετε για λίγο από την καθημερινότητα και να χαλαρώσετε σε κοντινές παραλίες της Αττικής.

Την Κυριακή, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού θερμοκρασία στην Αθήνα θα αγγίξει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Παρά τη συννεφιά, που αναμένεται, μια πολύ καλή ιδέα για να απολαύσετε την ημέρα σας είναι, αντί για καφέ και βόλτα στα ίδια και τα ίδια, να κατευθυνθείτε σε μια από τις παραλίες της Αττικής, που δεν βρίσκονται και πολύ μακριά.

Πριν σπεύσετε στο εκλογικό κέντρο που ψηφίζετε, φορέστε τα μαγιό σας, βάλτε τα απαραίτητα στο αυτοκίνητο και αφού σταυρώσετε τους υποψήφιους, πάρτε τον δρόμο για έναν μικρό γαλάζιο και χρυσαφένιο παράδεισο και ετοιμαστείτε να αφεθείτε στην δροσιά των τελευταίων ημερών της άνοιξης που μας κάνουν το χατίρι και είναι ηλιόλουστες.

Οι κοντινές παραλίες που αγαπούν οι Αθηναίοι
Μεγάλη Μυλοκοπή

Μία ώρα και 30 λεπτά μακριά από την Αθήνα, κοντά στο Λουτράκι, υπάρχει η Μεγάλη Μυλοκόπη. Πρόκειται για μια παραλία-όνειρο, αμμώδη με ψιλό χαλικάκι και γαλαζοπράσινα νερά. Μπορείτε να αράξετε την παραλία και να απολαύσετε το μπάνιο σας, ενώ πίσω σας απλώνεται ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη εξαιτίας ενός σεισμού που έγινε κατά τους αρχαίους χρόνους. Στη μία πλευρά υπάρχει αμμουδιά και στην άλλη τεράστιες, ρηγματώδεις πλάκες. Εάν αποφασίσετε να κατευθυνθείτε προς τα εκεί, εφοδιαστείτε σίγουρα με ομπρέλα, νερό και φαγητό. Εάν πάλι σας αρέσει το ψάρεμα, αποτελεί ιδανικό μέρος για καλάμι ή ψαροντούφεκο.


Θυμάρι
Το όνομα του οικισμού Θυμάρι δεν είναι διόλου τυχαίο, καθώς τον ονόμασαν έτσι λόγω των γεμάτων με θυμάρι πλαγιών του. Εκεί, στην Παλαιά Φώκαια υπάρχει και μία από τις όμορφες κοντινές παραλίες της Αθήνας, όπου ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα και ηλικίες, καθώς ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει.

Η παραλία με το ψιλό-ψιλό χαλικάκι ενδείκνυνται για οικογένειες, καθώς έχει ρηχά και ήρεμα νερά. Εάν πάλι θέλετε την ησυχία σας ή να απομονωθείτε με το ταίρι σας υπάρχει ένα ξέφωτο-ησυχαστήρθιο.

https://www.instagram.com/p/BUErJBJFLGc/?utm_source=ig_embed
Τσίου
Αν έχετε όρεξη να ανακαλύψετε ένα μικρό διαμαντάκι, τότε ο δρόμος σας οδηγεί ανάμεσα στο Σούνιο και το Λαύριο, στην παραλία Τσίου. Εκεί, που τελειώνει το Σούνιο και αρχίζει το Λαύριο, υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει Ακρωτήρι, εάν την ακολουθήσετε θα βρεθείτε σε αδιέξοδο. Μην αρχίζετε να ψάχνεστε τι στο καλό κάνατε λάθος. Παρκάρετε το αυτοκίνητο και πάρτε τα μονοπάτια.

Η παραλία Τσίου απλώνετε μπροστά σας. Νιώστε για λίγο σαν ναυαγός και απολαύστε την πραγματική ηρεμία, κολυμπώντας σε γαλάζια νερά και απολαμβάνοντας τη σκιά που κάνει βράχος. Οπως καταλαβαίνετε, θα πρέπει να έχετε μαζί σας νερό και κάτι για να τσιμπήσετε μιας και δεν υπάρχει κάτι εκεί κοντά. Εάν έχετε τα απαραίτητα μπορείτε άνετα να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.


Αλθέα
Άλλη μία παραλία που αγαπιέται από πολλούς. Λίγο μετά την Αγία Μαρίνα, υπάρχει ταμπέλα με το όνομα Αλθέα, η οποία σας κατευθυνθεί προς την παραλία. Αφού αφήσετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, κατεβείτε τα σκαλάκια. Εκεί, θα βρείτε έναν γραφικό κολπίσκο με ψιλό βότσαλο και υπέροχα κρυστάλλινα νερά.

https://www.instagram.com/p/BWz8xo8gnWC/?utm_source=ig_embed
Ερωτοσπηλιά
Μια μικρή και πανέμορφη παραλία που «αγκαλιάζει» όσους την επισκεφτούν, προστατεύοντάς τους από τα μελτέμια. Η σπηλιά, η χρυσή άμμος και τα καταγάλανα νερά αποτελεί φανταστικό σκηνικό για τα ζευγαράκια τις ημέρες του καλοκαιριού.

Η παραλία της Ερωτοσπηλιάς είναι μία από τις από τις αγαπημένες των Αθηναίων, οπότε εάν θέλετε να την απολαύσετε, επιλέξτε να φτάσετε νωρίς το πρωί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.