ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένα ελληνικό αεροδρόμιο ανάμεσα στα θεαματικότερα της Ευρώπης! (βίντεο)

Ένα ελληνικό αεροδρόμιο ανάμεσα στα θεαματικότερα της Ευρώπης! (βίντεο)

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» είναι ένα από τα «θεαματικότερα» της Ευρώπης, κυρίως εξαιτίας του αεροδιάδρομου που βρίσκεται αρκετά κοντά στη θάλασσα.

Το PrivateFly οργανώνει και τη φετινή χρονιά τα αεροδρομικά βραβεία, κατατάσσοντας τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου σε έξι γεωγραφικές κατηγορίες: την Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Κεντρική Αμερική & Καραϊβική, Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή και Αυστραλία.

Στο σύνολό τους για το 2020 επιλέχθηκαν 74 αεροδρόμια με πολύ διαφορετικά κριτήρια, όπως είναι τοποθεσία τους και αν αυτά βρίσκονται για παράδειγμα σε αστικές περιοχές, σε νησιωτικά και παράκτια σημεία ή σε οροσειρές.

Το αεροδρόμιο Σκιάθου στα «θεαματικότερα» της Ευρώπης

Ο κατάλογος με τα συμμετέχοντα αεροδρόμια έχει διαμορφωθεί και με βάση τα πιο δημοφιλή για τους ψηφοφόρους, τα προηγούμενα χρόνια. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν το αγαπημένο τους αεροδρόμιο σε κάθε κατηγορία με το αεροδρόμιο της Σκιάθου να φιγουράρει για πρώτη φορά στην κατηγορία «Θεαματικά Αεροδρόμια» της Ευρώπης, καθώς προσφέρει μερικές από τις πιο θεαματικές προσγειώσεις και απογειώσεις στον κόσμο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια κοινότητα των plane spotters.

Βίντεο: Οι θεαματικές προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Δεν είναι τυχαίο, ότι αποκαλείται από τους λάτρεις του είδους ως το «Saint Martin» της Ελλάδας. Η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πόσο κοντά στη θάλασσα βρίσκεται ο αεροδιάδρομος, αλλά και πόσο χαμηλά πάνω από τον επαρχιακό δρόμο περνούν τα αερπλάνα πριν προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου Σκιάθου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου της Σκιάθου έχουν ολοκληρωθεί και περιλαμβάνουν:

  • επέκταση κατά 2.185 τμ και ανακαίνιση του υπάρχοντος αεροσταθμού,
  • αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών,
  • κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού,
  • 10% αύξηση των σημείων check-in,
  • 70% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών,
  • διπλασιασμό των ιμάντων παραλαβής αποσκευών,
  • κατασκευή νέου φυλακίου ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών,
  • εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών,
  • ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και χώρου στάθμευσης οχημάτων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.