Τουριστική Εκθεση MATKA: Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα για το 2021

Τουριστική Εκθεση MATKA: Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα για το 2021

Η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΑΤΚΑ 2021, που θα γίνει από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου 2021 στο Ελσίνκι, αποφάσισε πως η τιμώμενη χώρα θα είναι η Ελλάδα.

Η χώρα μας αποτελεί τα τελευταία χρόνια τον δημοφιλέστερο προορισμό για τους Φινλανδούς τουρίστες.

Στο πλαίσιο αυτό και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η χώρα μας θα έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων και άλλων δράσεων, που θα παρουσιάζουν με προνομιακό και ολοκληρωμένο τρόπο στη φινλανδική αλλά και ευρύτερα σκανδιναβική αγορά την πολυμορφία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Παράλληλα οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις όλα τα μέτρα που λαμβάνονται τόσο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού κάλλους της Ελλάδας από τις αρνητικές συνέπειες του υπερτουρισμού, όσο και για τη δημιουργία και διαφύλαξη ενός ασφαλούς και οικείου περιβάλλοντος για τους τουρίστες.

Με την ευκαιρία της σημερινής επίσημης ανακοίνωσης για την ανάδειξη της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην ΜΑΤΚΑ 2021, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα να είναι η τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΑΤΚΑ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2021. Στην πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη, η χώρα μας μπαίνει δυναμικά στο 2021 ένα έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό στην μετά την κρίση του κορωνοϊού περίοδο, ανάφερε ο γενικός γραμματέας.

Στο μεταξύ ο κ. Φραγκάκης σημειώνει ότι η Φινλανδία και γενικότερα η σκανδιναβική αγορά είναι πολύ σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς διαχρονικά έχει χτιστεί μία ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης η οποία είναι στις προθέσεις της χώρας μας να δυναμώσει περισσότερο. «Ειδικά οι φίλοι μας Φινλανδοί μας ανέδειξαν σε πρώτο σε προτίμηση τουριστικό τους προορισμό για το 2019 και τους ευχαριστούμε για αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της, η διευθύντρια πωλήσεων της Έκθεσης, Anna Suominen, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός αυτό, επισημαίνοντας πως «ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο η συνεργασία μας με την Ελλάδα ενισχύει την εμπιστοσύνη στη διαρκή επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδεύουν, ακόμη και μετά την τρέχουσα διεθνή κρίση. Η Ελλάδα είναι ένας ιδιαίτερα γνωστός ταξιδιωτικός προορισμός σε πολλούς Φινλανδούς και όταν τα ταξίδια επιτραπούν ξανά, πιστεύω ότι πολλοί από εμάς θα κατευθυνθούμε προς την Ελλάδα για να απολαύσουμε όλα όσα προσφέρει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.