ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η μάστιγα των φωτογραφιών στα social media που «σκοτώνουν» όσους βρίσκονται στο γραφείο

Η μάστιγα των φωτογραφιών στα social media που «σκοτώνουν» όσους βρίσκονται στο γραφείο

Το καλοκαίρι είναι συνδυασμένο στο μυαλό μας με διακοπές, όμως φέτος, σε μία περίεργη χρονιά δεν έχουν καταφέρει όλοι να ξεφύγουν για λίγες ημέρες, αλλά όταν βλέπεις φωτογραφίες με παραλίες στα social media νομίζω τρελαίνεσαι λίγο παραπάνω.

Για να είμαστε ακριβείς είναι το ίδιο ενοχλητικό με το να ξεκινάς έναν πρόλογο για ένα θέμα και να μην αναφέρεις πουθενά το θέμα. Ψάχνεις να δεις τι γράφει ο άλλος, τι εννοεί και δεν υπάρχει λέξη πουθενά. Πάλι καλά που μπαίνει και κανένας σχετικός τίτλος για να πάρουμε μυρωδιά. Υπόλογος, λοιπόν, ο υπογράφων και γι αυτό το ατόπημα.

Όσοι από εσάς έχετε βρεθεί στον χώρο εργασίας σας και έχετε ποστάρει φωτογραφία παραλίας, από πρόσφατες ή ακόμα χειρότερα από ακόμα πιο παλιές διακοπές σας να σηκώσετε το χέρι.

Ποστάρισμα παραλίας ισοδυναμεί με ανοδική τάση ψυχολογίας

Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει πως το να ποστάρεις φωτογραφίες από παραλία, με μαγιό, με μοχίτο, με ρακέτες, με γυαλί ηλίου με οτιδήποτε έχει να κάνει με «Summer in Greece» ορθώνει την ψυχολογία σου στα ύψη. Και ακόμα πιο ψηλά. Και επειδή εμείς εδώ στο Ratpack.gr πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε, ναι λοιπόν, το έχουμε κάνει κι εμείς.

«Guilty as charged». Και θα το ξανακάνουμε. Με την πρώτη ευκαιρία. Με το που επιστρέψω στο γραφείο από τις διακοπές μου (αυτή τη… μαύρη ώρα) θα ανοίξω Facebook και Instagram (μη σου πω και Twitter) και θα αρχίσω να ποστάρω θάλασσες, κύμματα, άμμους, ηλιοβασιλέματα, σαν να μην υπάρχει αύριο και θα ζητάω απεγνωσμένα «Take me back there». Σαν να μην έφυγα ποτέ. Κάθε μέρα και από μία φωτογραφία. Μπας και πουλήσω παραμύθι στον ίδιο μου τον εαυτό.

Πέραν της πλάκας το συγκεκριμένο… χούι τείνει να γίνει κοινωνικό φαινόμενο. Έχει ήδη γίνει μάστιγα. Γυρνάς το κεφάλι σου στο γραφείο δεξιά κι αριστερά και βλέπεις τους συναδέλφους σου να «ανεβάζουν» παραλίες κατά βούληση. Αυτό δεν είναι γραφείο, κρουαζιέρα είναι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά στο κάτω-κάτω, ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε; Θες φίλε μου να ανεβάζεις παραλίες από το γραφείο μέχρι να παγώσει η κόλαση; Μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα; Ανέβασέ τες και μη μασάς καθόλου. Αρκεί να μη φτάσει η μέρα που την ώρα που θα πατάς το «enter» μην έχεις πιστέψει ότι είσαι κάπου αλλού. Γιατί εκεί το έχασες το παιχνίδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.