ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διώρυγα του Σουέζ: Συγχαρητήρια στην Αίγυπτο από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό για την αποκόλληση του «Ever Given»

Διώρυγα του Σουέζ: Συγχαρητήρια στην Αίγυπτο από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό για την αποκόλληση του «Ever Given»

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς την Αίγυπτο και την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ για την επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου «Ever Given».

Στη δήλωση αυτή προέβη ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Κιτάμ Λικ, επισημαίνοντας ότι το περιστατικό αυτό απέδειξε για άλλη μια φορά στον κόσμο πόσο σημαντική για το παγκόσμιο εμπόριο είναι η διώρυγα του Σουέζ.

Σε δήλωση που εξέδωσε το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού επαινεί την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό όσων συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της κρίσης, χάρη στη συσσωρευμένη τεχνογνωσία των ειδικών και του προσωπικού της αρχής.

Οι σχετικές δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρέσβη της Αιγύπτου στο Λονδίνο με τον αξιωματούχο του Διεθνούς Οργανισμού, με τον οποίο συζήτησαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις με το θέμα αυτό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δήλωσε την Τρίτη ότι η προσάραξη του τεράστιου πλοίου εμπορευματοκιβωτίων στη Διώρυγα του Σουέζ επιβεβαίωσε τη σημασία της πλωτής οδού.

​«Δεν ελπίζαμε σε κάτι τέτοιο, αλλά η μοίρα έκανε τη δουλειά της. Έδειξε και επιβεβαίωσε την πραγματικότητα και τη σημασία της Διώρυγας», είπε ο Σίσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.