
Δύσκολα θα έρθουν την Ελλάδα το καλοκαίρι οι ομογενείς, εξαιτίας του κόστους των μοριακών τεστ στη Γερμανία.
Όπως αναφέρει η ομογενειακή ιστοσελίδα Δορυφόρος του Μονάχου, για να ταξιδέψει μία τετραμελής οικογένεια με παιδιά άνω των 6 ετών θα πρέπει να ξοδέψει τουλάχιστον 440 ευρώ για 4 μοριακά PCR τεστ στην Γερμανία προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα.
Αναζητώντας λύση για το θέμα η ομογένεια προτείνει να δεχτεί η Ελλάδα τα τεστ αντιγόνων που δέχονται τα περισσότερα κράτη και επίσης να καταργήσει οριστικά την αναγραφή στα πιστοποιητικά του αριθμού διαβατηρίου, καθώς τα γερμανικά εργαστήρια χρεώνουν επιπλέον για να τον συμπεριλάβουν.
Τέλος, προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε μια ρύθμιση που θα μειώνει το συγκεκριμένο κόστος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.