ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Πράσινο» πιστοποιητικό: Η διαφορά του με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που ζητούσε ο Κ.Μητσοτάκης

«Πράσινο» πιστοποιητικό: Η διαφορά του με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που ζητούσε ο Κ.Μητσοτάκης

Η κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα τη μορφή που θα έχει το «πράσινο» πιστοποιητικό, κάτι το οποίο όμως είναι διαφορετικό με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που είχε προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει μπει στις ζωές των πολιτών εδώ και κάποιο διάστημα και χρησιμοποιούνται ήδη από όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας μας.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στην ουσία, το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μία βεβαίωση που δίδεται σε όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ απαραίτητο για τη χρήση του είναι να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση ή ίδιο διάστημα από τον εμβολιασμό με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Για να μπορέσουν οι πολίτες να εκτυπώσουν τη βεβαίωση αυτή θα χρειαστούν:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ

H βεβαίωση έχει πάνω της έναν μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Όσοι αδυνατούν να το λάβουν ηλεκτρονικά μπορούν να κλείσουν ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive, αλλά και να εξυπηρετηθούν σε κάποιο ΚΕΠ.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού χρησιμοποιείται ήδη για τα ταξίδια στα νησιά, αλλά τα αεροπορικά ταξίδια.

Το «πράσινο» πιστοποιητικό

Την ίδια ώρα, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να μπορέσουν οι πολίτες να εκδίδουν και το «πράσινο» πιστοποιητικό COVID, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα επισήμως.

Σε αντίθεση με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το πράσινο πιστοποιητικό θα μπορεί να εκδίδεται και από άτομα που έχουν νοσήσει αλλά και όσους έχουν κάνει μοριακό τεστ κορωνοϊού τις τελευταίες 72 ώρες.

Στο πιστοποιητικό θα καταχωρούνται μόνο βασικά στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης και η ημερομηνία έκδοσης, όπως και πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο που έχει λάβει ο ταξιδιώτης ή σχετικά με τη διαγνωστική εξέταση στην οποία έχει υποβληθεί ή αναφορικά με την ανάρρωσή του.

Το πιστοποιητικό θα είναι έγκυρο σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και θα επιτρέπει στις αρχές κάθε χώρας να επιβεβαιώνουν ότι ο ταξιδιώτης τηρεί τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Η έκδοση του πιστοποιητικού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή και έγχαρτη μορφή, θα γίνεται δωρεάν μέσω της πύλης gov.gr. Κάθε πολίτης θα μπορεί να συνδεθεί στην ηλεκτρονική υπηρεσία με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ή με τον ΑΜΚΑ του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.