ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

United Airlines: Παρουσιάζει τα νέα υπερηχητικά αεροσκάφη για εμπορικές πτήσεις

United Airlines: Παρουσιάζει τα νέα υπερηχητικά αεροσκάφη για εμπορικές πτήσεις

H United Airlines αναμένεται να γίνει η πρώτη εταιρία παγκοσμίως που θα προσθέσει στον στόλο της υπερηχητικά αεροσκάφη.

Αυτή την εβδομάδα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε την αγορά 15 υπερηχητικών αεριωθούμενων αεροσκαφών από τον κατασκευαστή Boom Supersonic, με δυνατότητα αγοράς 35 ακόμη στο μέλλον.

Το νέο αεροσκάφος αναμένεται να μειώσει τους χρόνους ταξιδιού στο μισό και θα λειτουργεί με 100% βιώσιμα καύσιμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, το πρώτο εμπορικό τζετ, το Overture, δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη. Η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει το 2025 ενώ οι πρώτες πτήσεις αναμένονται το 2026. Η πρώτη εμπορική όμως πτήση θα ξεκινήσει λίγο αργότερα, το 2029.

«Η αποστολή μας ήταν πάντα η σύνδεση των ανθρώπων και τώρα σε συνεργασία με την Boom, θα μπορέσουμε να το κάνουμε σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα», δήλωσε ο CEO της United Airlines, Scott Kirby.

Φτάνοντας ταχύτητες των 1,7 Mach – δύο φορές ταχύτερα από τα σημερινά αεροσκάφη – τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να κάνουν το δρομολόγιο Νιούαρκ – Λονδίνο σε μόλις τρεισήμισι ώρες, το Νιούαρκ – Φρανκφούρτη σε τέσσερις ώρες και το Σαν Φρανσίσκο – Τόκιο σε μόλις έξι ώρες.

Τα αεροπλάνα θα έχουν νέα χαρακτηριστικά, όπως οθόνες ψυχαγωγίας στο κάθισμα και ανέπαφη τεχνολογία.

Όσον αφορά στο περιβάλλον, τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να είναι καθαρά, μηδενικά σε εκπομπές άνθρακα από την πρώτη ημέρα, και θα λειτουργούν με 100% βιώσιμα καύσιμα, μία πρωτοποριακή κίνηση για την βιομηχανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πρώτη παγκόσμια συμφωνία αγοράς για υπερηχητικά αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών άνθρακα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την αποστολή μας να δημιουργήσουμε έναν πιο προσβάσιμο κόσμο», δήλωσε ο Blake Scholl, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Boom Supersonic.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.