ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στον «αέρα» τουρισμός και θέσεις εργασίας- Κυνική η Κυβέρνηση: «Κανένας αιφνιδιασμός από Βρετανία – Συντηρητική απόφαση»

Στον «αέρα» τουρισμός και θέσεις εργασίας- Κυνική η Κυβέρνηση: «Κανένας αιφνιδιασμός από Βρετανία – Συντηρητική απόφαση»

Κλυδωνισμούς προκαλεί στην ελληνική τουριστική και αεροπορική βιομηχανία η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσει στην «πορτοκαλί» λίστα των προορισμών την Ελλάδα επιβάλλοντας καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από αυτές τις χώρες αλλά και από έναν μεγάλο ακόμα αριθμό κρατών που είναι στην «κόκκινη» και στην «πορτοκαλί» κατηγορία με αποτέλεσμα πλέον κανείς να μην γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει στον τεράστιο τομέα απασχόλησης στην χώρα (δυστυχώς οι πολιτικές ετών των κυβερνήσεων έχουν διαλύσει κάθε άλλο παραγωγικό τομέα και έχουν αναγκάσει την κοινωνία να “κρέμεται” από αποφάσεις άλλων χωρών).

Ως αποτέλεσμα, εκδηλώνεται μπαράζ ακυρώσεων των κρατήσεων που υπήρχαν για τον Ιούνιο προς την Ελλάδα.

«Υπάρχουν πολλοί δείκτες αβεβαιότητας σε όλες τις χώρες. Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ψάχνουν να βρουν το βηματισμό τους. Κάθε μία έχει τις ανησυχίες της, έχει τη δική της επιδημιολογική εικόνα και λαμβάνει τις αποφάσεις της», ανέφερε κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, μιλώντας στο Open.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της Αγγλίας, η κυρία Πελώνη τόνισε πως δεν άλλαξε κάτι για την Ελλάδα, καθώς αφορά όλους τους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, ενώ έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι «υποβιβάστηκε μάλιστα και η Πορτογαλία, που ήταν πριν στο πράσινο».

Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος: «Είναι μια συντηρητική, μια σκληρή απόφαση, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους Βρετανούς».

Η ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσου, εμφανίζεται να μην αιφνιδιάζεται, δηλώνοντας πως έτσι κι αλλιώς το διάστημα από τα μέσα Μαΐου που άνοιξαν τα σύνορα έως και τα τέλη Ιουνίου είναι δοκιμαστικό!

Για τη φετινή τουριστική περίοδο, η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε:

«Είμαστε σε επαφή με όλους τους παράγοντες του τουρισμού, με όλες τις αγορές ενδιαφέροντος. Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια από αγορές, όπως είναι οι ΗΠΑ και η Γαλλία. Ανοίξαμε πιλοτικά από τα μέσα Μαΐου και είχαμε πει ότι το πρώτο διάστημα είναι δοκιμαστικό. Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από τον Ιούλιο.

Θα είναι πάντως πολύ καλύτερο το φετινό καλοκαίρι από το περσινό.

Από την 1η Ιουλίου θα μπει σε πλήρη εφαρμογή και το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, το οποίο πλέον θα είναι στη διάθεση όλων των χωρών. Εμείς ξεκινήσαμε, μαζί με άλλες έξι χώρες».

Για την επιδημιολογική κατάσταση

«Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον όλων να αρθούν οι περιορισμοί. Θα πρέπει, ωστόσο, να μη ξεχνάμε ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Βλέπουμε τους επιδημιολογικούς δείκτες να μειώνονται και να μπαίνουν σε μια φάση ύφεσης, κάτι το οποίο είναι θετικό. Εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας.

Και βεβαίως – επειδή ο οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου – να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων. Είχαμε πει ότι τα θέματα του ωραρίου και της μουσικής θα επανεξετάζονταν εντός του Ιουνίου.

Είναι καλοκαίρι, υπάρχει μια ευφορία, ένας ενθουσιασμός μετά την άρση περιοριστικών μέτρων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να μη χαλαρώνουμε στη χρήση της μάσκας και φυσικά να εμβολιαστούμε. Το υπέρτατο όπλο, η υπέρτατη ασπίδα είναι ο εμβολιασμός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βρετανική αγορά είναι η δεύτερη σημαντικότερη για τον ελληνικό τουρισμό μετά τη Γερμανία, καθώς από εκεί η χώρα μας προσείλκυσε 3,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2019 και ένα εκατομμύριο πέρυσι, που έφεραν εισπράξεις 2,5 δισ. το 2019 και 749 εκατ. το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.